вівторок, 22 листопада 2011 р.

Черкаси. День Свободи.

Так співпало, що чергову сесію Черкаської обласної ради було заплановано на 22 листопада, на  День Свободи.
   Об"єднана опозиційна рада Черкащини заздалегідь подала заявку на проведення заходів до цього свята. Це вже не дуже дивно, що влада не заборонила опозиції проводити свій захід, адже у них є випробуване  ноу-хау:  тепер вони на те місце, де опозиція збирається проводити свою акцію, звозять  т.зв. "простих регіоналів",  розставляють з десяток наметів Партії регіонів і... все. На подальший розвиток регіональних дій фантазії не вистачає. Так було на День Незалежності, так було на свято Покрови, так було й сьогодні. Вже у 9-00 по обидва боки будівлі облдержадміністрації стояло по десятку наметів ПР з "простими прихильниками ПР" (щоправда, на всі намети людей не вистачило і деякі стояли геть порожні). Для охорони владців від людей було поставлено декілька десятків служителів правопорядку (щоправда, брав до уваги лише тих, хто в міліцейському обмундируванні, у цивільному не знаю, скільки було, розпізнав двох чи трьох  тих, хто запам"ятався з раніших акцій, ті що з фото- та відеокамерами).
    Ось так влада відгородилась від людей.

З початком сесії  депутати Черкаської обласної ради від фракції «Батьківщина» залишили її  в знак протесту проти політичних репресій в Україні.
Голова обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко з трибуни зачитав заяву присвячену Дню свободи.
«В День свободи ми хочемо показати всім, що свобода залишається для нас найголовнішою цінністю і ми продовжимо всіма силами за неї боротись. Ми закликаємо в День свободи наших колег депутатів, усіх черкащан стати вільними. Від страху, від ілюзій, від будь-яких зобов’язань перед цією владою.» - йшлося зокрема в заяві.
Після цього усі депутати-бютівці присутні в залі встали зі своїх місць і оголосили що покидають сесію. На своїх місцях вони розгорнули великий плакат «Україні Юлі волю».
Голови обласної адміністрації Сергія Тулуба у цей час у сесійній залі не було. Він вийшов відразу після виконання державного гімну.
А  у цей час представники об’єднаної опозиції під приміщенням Будинку рад влаштували міні Майдан. Розгорнули намети, тримали написані від руки гасла «Зека геть» та «Свободу політв’язням», скандували гасло «Свободу не спинити». Опозиціонер Володимир Матюша барабанив по залізній бочці. Цей стук було чути на сесії.
- На кожну злочинну владу чекає свій майдан. Ми хочемо про це нагадати нинішній владі. – зазначив координатор обласних опозиційних сил Леонід Даценко.




Немає коментарів:

Дописати коментар