середу, 16 листопада 2011 р.

Черкаська влада продовжує боротьбу з Українською Церквою

   Збираю підписи на зверненні від громадських організацій до депутатів Черкаської міської влади про перегляд суми орендної платні за користування приміщенням, у якому знаходиться Храм Покрови Пресвятої Богородиці УАПЦ. 
на фото: о. Назарій править службу у Храмі Покрови
   Громада цієї парафії існує в Черкасах понад 20 років. Починали служіння просто неба, на вулиці. Згодом міська влада своїм рішенням надала під будівництво Храму земельну ділянку по вул. Хрещатик, 15. Але згодом, коли вже було розпочато роботи, цю ділянку було передано у користування на 49 років тодішньому депутатові міської ради С.Гончару, де він успішно збудував "будиночок з гномиками" і успішно продовжує завдяки грантам іноземних фондів боротись з палінням у місті (хоча, боротьба з палінням - річ корисна, не заперечую)
     А у 1996 році церковній громаді рішенням сесії міськради  було надано в користування (також на 49 років) приміщення колишнього кінотеатру "Зірка", що по вул. Благовісній, 54. І ось вже 15 років  там знаходиться Храм Покрови Пресвятої Богородиці (настоятель – о. Назарій Кучерявий).    Прихожанами Храму в основному є найбільш соціально незахищені громадяни, серед  яких більшість складають досі не визнані нашою державою борці за Незалежність, репресовані, жертви політичних репресій. 
   Тепер  міська рада, більшість у якій складають регіонали та вільні бродські демократи (від чого вільні?), вирішила, що Українська Церква повинна фінансувати міську скарбницю і приписала їй орендну платню у розмірі 3 200 грн./міс. Зрозуміло, що  така сума є непід`йомним тягарем, який призведе до позбавлення вірян цього приміщення. Тобто влада цинічно випихає їх знову на вулицю, повертає до початку 90-х років.  
   Тим часом Російська церква в Україні і, зокрема, на Черкащині, набуває все більшого розмаху. Кіріл їхній їздить до нас, як до себе додому, влада потакає московській церкві в усіх забаганках. Про це ви вже неодноразово читали  на цьому блозі .
    "А ми дивились і мовчали, і мовчки чухали чуби..."
   

Немає коментарів:

Дописати коментар