вівторок, 12 червня 2012 р.

На матчі Україна – Швеція іноземці разом з черкащанами кричали: «Юлі – волю!»


Черкаська об’єднана опозиція учора організовано видвинулась на матч Україна – Швеція, обмундирувавшись у свіжевиготовлені футболки «Юлі – волю!». Ініціатором такої політико-спортивної акції кілька місяців тому виступив депутат Черкаської міської ради Микола Булатецький.
«Пам’ятаєте, ми, об’єднана опозиція, обіцяли, що виготовимо до старту Євро-2012 такі футболки, — і ми виготовили, — ще вранці на прес-конференції показав журналістам футболку Микола Булатецький. —  Таким чином ми хочемо продемонструвати Європі, що в Україні нормальний, щирий, патріотичний народ. Ми маємо продемонструвати європейцям, яких буде багато в нас в гостях під час проведення чемпіонату Європи, що ми готові до співпраці. На футболці написано: «Україна і Європа переможуть». Разом. І у футболі, і у житті. На футболці також написано: «Україні — перемоги». Як справжній лідер нації Юлія Тимошенко посилає вітання збірним, а не ці тимчасові владці, і всі ми бажаємо нашій країні перемоги у чемпіонаті, у боротьбі за свободу, а для того, щоб це відбулося, потрібно визволити Юлію Тимошенко із в’язниці. Саме тому на футболці також написано: «Юлі — волю».
На старті
Уперта охорона

Інші "Юліволівські" активісти



Миролюбні шведи
Одягли дизайнерське диво від Булатецького не лише лідери об’єднаної опозиції, а й юні патріотки з «Батьківщини молодої».
«Чому жінки? Бо ви знаєте, що Україна славиться на весь світ своїми прекрасними жінками і багато уболівальників їдуть до нас не лише на футбол подивитись, а й на наших жінок. Ми дамо їм таку можливість, підкресливши, що ми всі красива, вихована, європейська нація», — пообіцяв Булатецький.
І вгадав, бо іноземці у фан-зоні на Хрещатику охоче фотографувались із черкащанами у опозиційних футболках і по складах повторювали за ними «Юлі – волю!»
Дехто, як, наприклад, Вілл із Мюнхена, навіть непогано орієнтувались в українських справах.
«Ми чули, що у вас, в Україні, проблеми, що Юлію Тимошенко переслідують через політику, а у Віктора Януковича були проблеми із демократичністю проведення місцевих виборів, — дав невеличке інтерв’ю “Про Головному» Вілл. – Тому керівництво нашої країни проігнорувало Євро-2012. Як для європейців, це дуже серйозне попередження».
Українці футболки за Юлію Тимошенко сприймали по-різному: прості фани підхоплювали гасло, а охорона намагалась зняти. Коли на Хрещатик черкащанам ще вдалось зайти, попри настійливий опір охорони, то на стадіон Микола Булатецький заходив голий.
«У таких футболках не можна», — перекрили йому дорогу сек’юріті в жовтих жилетах.
«Чому, це мій одяг», — обурився Булатецький.
«Не можна!», — уперлась охорона, тож Миколі Івановичу довелось оголити торс, щоб не втратити можливість подивитись на матч.
Звісно, на стадіоні потім він знову одягнувся, однак настрій йому зіпсували на всю гру. Навіть переможний рахунок української збірної не пом’якшив враження від цього ідіотизму.
Утім, і у фан-зоні вистачало ідіотизму. Наприклад, щоб придбати бокал пива, людям доводилось вистоювати дві черги: одну, щоб заплатити гроші, а другу, у кілька разів більшу і нервовішу, — щоб отримати своє питво. На все про все в декого ішло по годині.
«Весь матч пропустила, щоб купити келих пива. На мене в тій черзі вилили два кухлі і вимазали одяг», — поскаржилась молода киянка, коли ми підійшли дізнатись, чого біля пивних наметів таке товписько зібралось. А виявляється, пиво там цідили всього з двох кранів. На добру сотню тисяч глядачів.
Та як би там не було, але після гри всі залишились задоволені. Прості уболівальники раділи перемозі, а прихильники Юлії Тимошенко, яких, окрім черкащан, було кілька сотень з інших регіонів, у різних «ЗаЮлівських» футболках, — що показали світові свою активність.
Тетяна Воронцова, http://progolovne.ck.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар