середу, 27 червня 2012 р.

На Черкащині "Чесно" намагатиметься, щоб Український Парламент став якомога чеснішим.


  Хочу коротко проінформувати читачів про стан справ у Черкаській платформі громадського руху "Чесно": жива вона, чи існує лише на папері, що робиться, що планується.
  Перш за все зазначу, що деяка інформація про "Чесно" в Черкасах вже розміщувалась на цьому блозі.
  Почну з того, що попередній етап діяльності ми вважаємо завершеним після написання листа до ЦВК з пропозицією стосовно поділу ("нарізки") виборчих округів. Звичайно, що на цей лист від ЦВК було жодної реакції. Дуже дивно було б, якби до нас прислухався цей керований "зверху" державний орган.
  Зараз продовжується процес підписання між черкаською координаційною радою "Чесно" меморандуму про доброчесність та керівництвом обласних організацій політичних партій. Про демонстративну відмову Черкаського обкому  КПУ підписувати цей меморандум вже тут говорилось. УДАР В.Кличка також вважає, що підпису лідера на рівні Києва достатньо. І тут я частково погоджуюсь з Віталієм, адже в УДАРі окрім самого лідера Кличка, реально дієва команда відсутня й навряд чи на Черкащині вони зможуть когось виставити в кандидати до парламенту. Ну, а як хто й з'явиться, то "чеснівцям" це додасть певної роботи, аби дізнатись, що то за людина, чи відповідає вона критеріям доброчесності. В будь-якому випадку інформація про кандидата буде оприлюднена. Тож процес продовжується. Чекаємо на відповідь від "Нашої України", КУНу, Народної партії Литвина... Від Партії Регіонів та Вільних демократів вже чекати чогось дарма, адже усі терміни, пропоновані нами для зустрічі й підписання, минули... Чи мо' вони вважають своє мовчання за знак їхньої згоди?..  Не думаю...
   Паралельно з діяльністю черкаського "Чесно" з вивчення характеристик, способу життя, діяльності на посадах та в бізнесі вірогідних кандидатів в мажоритарних округах Черкаської області, члени координаційної ради періодично проходять відповідні навчання: в Києві, на місці, в Черкасах.
   На початок липня нами заплановане засідання "круглого столу" з представниками обласних організацій  політичних партій, громадськими діячами, працівниками ЗМІ, де буде обговорено проблеми майбутніх виборів.
  Також, підготоване звернення до голови ОДА С,Тулуба з пропозиціями від "Чесно" на період виборчої кампанії.
  Ще раніш ми звернулися майже до всіх ЗМІ, які існують в Черкасах з проханням про  оприлюднення інформації, наданої нами, на їхніх шпальтах, телеканалах, радіохвилях, електронних ресурсах.
  Ще хочу додати таке. Вже декілька разів у деяких ЗМІ та в коментарях до наших матеріалів були закиди, що, мовляв, не чесне наше "Чесно": до координаційної ради входять представники політсил, які будуть іти до парламенту на прийдешніх виборах. Інформую, що до координаційної ради входять представники громадських організацій, таких, як "Воля ХХІ", КВУ, Аналітичний центр "Енігма", "Нові українки", "Україна майбутнього", "Просвіта" тощо. Ці ГО до політичних партій немають жодного відношення.
   Звісно, гаряча пора ще не розпочалась. Найспекотніш буде після 30-го липня. Але до головного - домогтись, щоб вибори відбулись з якомога чеснішими результатами - ми вважаємо себе готовими.
  На світлинах нижче - підписання політичними партіями меморандуму з Черкаською коордрадою "Чесно".


   Загалом, меморандум вже підписали: ВО "Батьківщина (А.Бондаренко), ПП "Громадянська позиція" (С Савісько), СПУ (О.Малиновський), НРУ (І.Волошин), ВО "Свобода" (Ю.Ботнар), ПП "Фронт змін" (Н.Старікова), УНП (Л.Даценко), ППУ (В.Матюша).

Немає коментарів:

Дописати коментар