четвер, 13 вересня 2012 р.

На Соборній площі Черкас знову заборонять проведення політичних акцій

 Винних у побитті мітингувальників хочуть покарати через прокуратуру. Фото: "Провінція"
Заступник голови Черкаської обласної ради Володимир Вовченко та секретар Черкаської міської ради Віктор Горкун вирішили докласти руку до того, щоб на Соборній площі Черкас і надалі не відбувалися політичні акції та мітинги, повідомляється на сайті narod.ua
Зараз саме триває розгляд відповідного судового позову в Черкаському окружному адміністративному суді. Позивач – Черкаська обласна рада в особі заступника голови Володимира Вовченка – звернувся до міської ради і заручившись її підтримкою вимагає заборонити проведення політичних акцій на Соборній площі з 11 вересня по 7 жовтня. Мотивація – проведення ярмарків (шкільного, спортивного, інвестиційного - «Черкащина інвестиційна-2012»), а також виставки  майстрів народної творчості з районів.
  «Була заборона, яка якраз зараз закінчилася. А сьогодні суд має відбуватися. Там мали бути свободівці. Схоже, влада знову хоче продовжити якісь вечорниці на площі, заборонивши опозиції проводити акції», - розповів у коментарі НародUA координатор об’єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко.
    Тим часом, у судовому засідання взяв участь виконувач обов’язків голови обласної організації ВО «Свобода» Юрій Ботнар. За його словами, судове засідання було призначене на 17 годину, проте розпочалося о 18.00.
   «Я не дочекався рішення суду, бо засідання почалося на годину пізніше. Крім того, нам не повідомили, що це стосується міської організації, а я представляю обласну організацію, тому виступати я також не зміг. Не став чекати рішення, але я вам можу сказати, яким воно буде. Бо там був представник позивача – обласної ради, а інший представник єдиного відповідача серед десяти – Партії регіонів. Тобто, була така собі театральна вистава, люди гралися в суд, де представник позивача намагався довести, що не можна збиратися на Соборній площі, бо там мають бути якісь ярмарки (я так розумію, що вони дійсно там незабаром будуть колготки і труси продавати), а представник відповідача з усім погоджувався. Тобто, по суті це були два представники Партії регіонів, які розіграли таку собі виставу. Напевно, що буде рішення, яке заборонить проведення будь-яких мирних акцій політичних партій і громадських організацій. Саме засідання тривало хвилин сорок, а коли судді йшли в нарадчу кімнату, вони повідомили, що розгляд буде тривати 40-45 хвилин і лише тоді буде оголошено рішення. Я вирішив не чекати, бо все й так зрозуміло», - розповів Юрій Ботнар.

Як сьогодні (13.09.12 р.) стало відомо, суд ухвалив постанову про заборону політичних актів та мітингів на Соборній площі до 10 жовтня. Ось лише цікаво, що ця постанова не стосується УДАРу, Партії Н.Королевської «Україна – вперед». У когось виникає  запитання, чому?




Немає коментарів:

Дописати коментар