неділю, 9 вересня 2012 р.

Вибачте за нетерпимість

 Новость на Newsland: Ксенофобия и антисемитизм: общее и особенное
Анна Тарасова
Завжди цікавило, у чому ж причина виникнення расизму та ксенофобії. Як можна зневажати людину просто за те, що вона афроамериканець, китаєць, єврей чи араб? З недавніх пір боюся, що знаю, звідки – з особистого спілкування з представниками інших націй. Більше того, боюся, що сама стаю схожою на расистку.
17 вересня цього року брацлавські хасиди всього світу відзначатимуть Рош-га-Шана. В нашу Умань, на могилу Цадика Нахмана, знову їдуть десятки тисяч паломників. Хай що б не розповідали правозахисники та влада про їх поведінку, все перевірено на собі. Торік бачила на власні очі купи сміття поряд із порожнім сміттєвим баком, перекинутий унітаз посеред тротуару, бачила, як хлопці запихали нетютюн у самокрутку, як хотіли потрапити у Софіївський парк, тицяючи касирці цигарку замість грошей та голосно горлаючи. Але бог з ними, як-то кажуть. За естетикою я туди вже не поїду, до того ж паломництво – явище тимчасове.
    Зараз я про інше. Мова йде про іноземців, які відкривають у нас свій бізнес, і після цього вважають, що отримали право не просто робити на нас гроші, а ще і чогось вчити. Окей, нехай приїжджають японці і будують тут автомобільний завод – вони вміють збирати автівки. Хай приїздять італійці та відкривають піцерію –  вони непогані кухарі. Але як, не знаючи української мови, історії, традицій, можна робити українську журналістику? Трапилось мені познайомитись із таким чоловіком, громадянином однієї азійської країни, який вже має свій прибутковий бізнес тут. Закортіло йому створити Інтернет-видання. Мені здається, що він і досі не розуміє, у чому полягають обов’язки журналіста. Бо під його керівництвом журналісти тільки копіюють новини з інформагентств і ставлять на цей сайт. Немає жодного власного продукту, і це з огляду на наявні непогані фінансові ресурси. Дивує те, що цей екземпляр читає російські та українські тексти через гугл-транслейт, але може стверджувати, що ніхто з його підлеглих писати не вміє, звільняє людей десятками просто через те, що вони спілкуються між собою в робочий час, їдять персики на робочому місці та йдуть з роботи рівно о 18.00. Після цього, я і досі не можу зрозуміти, яким чином цей дивак хоче «сдэлат самий хароший сайт! cамий лючший в Украинэ!».
                                                                                                     Джерело: 

Немає коментарів:

Дописати коментар