суботу, 29 вересня 2012 р.

Брудні технології в дії. Опозиційному кандидату Леоніду Даценку пригрозили розправою. Шантажиста затримав УБОЗ


Сьогодні вранці працівники Черкаського УБОЗ затримали чоловіка, який погрожував фізичною розправою кандидату в депутати від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» по мажоритарному округу № 197 Леоніду Даценку.
Вчора  пізно увечері невідомий чоловік через знайомого Даценка запросив кандидата для переговорів у місцеве кафе. Мовляв, справа дуже термінова. За півгодини Даценко прийшов на призначене місце. Спустились у підвал кафе. З першої хвилини розмови невідомий позиціонував себе як посланець «від високопоставлених людей у Києві». Розповів, що Даценка, як і інших кандидатів від Об’єднаної опозиції по Черкащині вони «вели» півтора місяці, знають про них усе, де живуть вони та їхні родичі, де працюють. Мають купу компрометуючих матеріалів, які готові оприлюднити».
«Або ти знімаєшся, або, сам розумієш, таке сьогодні життя, що можеш і не дійти додому», — заявив ві-за-ві зі столиці.
Зрозуміло, що Даценко на це відреагував дуже різко.
Однак невідомий попросив його не поспішати із відповіддю, бо якщо він сам не боїться смерті, то в нього є діти.
«Сам розумієш, у яке становище ти нас ставиш, нам доведеться діяти», — наголосив він.
Після цього шантажист  почав говорити про суму «компенсації» і домовився, що вранці о восьмій годині Даценко їде з ним в ЦВК писати заяву про власне зняття.
Вранці невідомий перетелефонував Даценку. Цю розмову кандидат записав на диктофон і звернувся в УБОЗ.
   Запис телефонної розмови тут: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=z2mKtLS3dhA
Правоохоронці спрацювали оперативно і за 40 хвилин затримали зловмисника. Ним виявився непрацюючий з міста Києва. Зрозуміло, що факт погроз він заперечував.
Наразі за фактом  перешкоджання здійсненню виборчого права УБОЗ склав матеріали і передав у обласну прокуратуру.
На думку віце-спікера парламенту Миколи Томенка, ситуація із погрозами Даценку — логічне продовження брутального наступу влади на опозицію.
«Не дивлячись на масоване застосування адмінресурсу та тотальний підкуп виборців, мафія, яка виставила своїх кандидатів по усіх черкаських округах, розуміє, що перемогти опозицію буде складно. Тому вирішено було вдатися до крайніх заходів, тобто до фізичного знищення кандидатів. Я глибоко переконаний, що це перший факт із низки запланованих. На мою думку у ситуацію має негайно втрутитись Генпрокуратура, СБУ та УМВС», — заявив Томенко.
    Л.Даценко, пряма мова: " "Ми домовилися зустрітися біля кафе «Ерік». Я вийшов на площадку пере «Еріком». Зрозумів, що хвилин 5-7 він за мною спостерігав, щоб пересвідчитися, що біля мене нікого немає. Потім набрав його. Він сказав, що не може сюди підійти, бо тут десь шастає Булатецький... Що я повинен іти аж до готелю «Черкаси», і він там машиною стоїть. А він був в аптеці. Я почав говорити, що не можу поїхати з ним в машині, бо можуть мене вивезти в Таращанський ліс і так далі. Що я краще паралельно в якійсь машині поїду. Хотів, щоб він проколовся на погрозах. А він говорив: «Все буде добре...» Тоді працівники УБОЗу його затримали. Це виявився якийсь безробітний з Києва. Можна припускати, куди ведуть корені. Якщо є кандидат від опозиції, то зрозуміло, кому це потрібно".
               
  За матеріалами: http://progolovne.ck.ua/  та   http://narodua.com/

1 коментар: