понеділок, 3 вересня 2012 р.

В четвер може завершитись епоха мирних зібрань в Україні

Всеукраїнська ініціатива “За мирний протест!”

 Всеукраїнська ініціатива "За мирний протест" повідомляє, що 3 вересня під час Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради було вирішено виставити на голосування скандальний законопроект №2450. Таким чином у четвер, 6 вересня, проект Закону про порядок організації і проведення мирних заходів може бути прийнятий українським парламентом у другому читанні і в цілому.
Нагадуємо, що у липні більше 150 громадських організацій та профспілок зверталися до Голови Верховної Ради та голів депутатських фракцій парламенту з проханням не виставляти законопроект №2450 на голосування до того, як його оновлена редакція не пройде експертизу Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія).
Як повідомила на своїй facebook-сторінці народний депутат Леся Оробець, минулого тижня парламентський Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відправив законопроект №2450 та пов’язаний з ним законопроект №10569 на експертизу в Венеціанську комісію. Проте даний факт був проігнорований під час Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради.
    Докладніш із колізіями навколо цього законопроекту можна ознайомитись тут: http://www.zmina.org.ua/2012/09/v-chetver-mozhe-zavershytys-epoha-myrnyh-zibran-v-ukrajini/

1 коментар:

  1. Ну, "в українських реаліях" перелік "проблемних положень", викладений на сайті www.zmina.org.ua явно не повинен бути підставою для нагнітання настроїв катастрофізму. Даний закон, в останній його редакції, можливо обмежить можливість сатанисток спилювати хрести чи ексгібіціоністів - публічно скоювати статеві акти під Верховною Радою, але для БІЛЬШОСТИ території України, де зараз де-факто діє 10-денний термін повідомлення, це - добрий компроміс. Тут більш головне, щоб не було внесено якихось "покращень" безпосередньо у четвер...

    ВідповістиВидалити