середу, 24 квітня 2013 р.

Мер не мер С.Одарич.

Сьогодні відбулась сесія міської ради, на якій стояло лише одне питання -  відставка міського голови Сергія Одарича. Зранку біля будівлі міськради, де повинна відбуватися сесія, С.Одарич зібрав біля півтори сотні своїх прихильників, які тримали в руках державні прапори та прапори загадкової Партії Вільних Демократів (цікаво, а чи є ще й невільні демократи?))) .
"Вільні демократи" скандували: "Одарич - наш мер!"
    Здавалося б, імпічмент неминучий, адже учора, під час прес-конференції, представники кількох політичних сил – Партії регіонів, «Батьківщини» та позафракційної депутатської групи «Черкащани» – продемонструвати журналістам заяву щодо скликання сесії з питанням про імпічмент міському голові. Її підписала необхідна для цього кількість  - 41 депутат.
   Але... В результаті таємного голосування за відставку мера було віддано 40 голосів. І це стало приводом для оспорювання. Так, керуючий справами Черкаського міськвиконкому Микола Кудрявцев стверджує, що для імпічменту не вистачило 1-го голосу. Натомість голова лічильної комісії Артур Савін доводить, що рішення депутатів Черкаської міської ради є легітимним, і якщо «вільних демократів» не влаштовує рішення сьогоднішньої сесії, вони можуть звертатися до суду.

Сьогоднішня битва за мерське крісло закінчилася тим, що міський голова Черкас Сергій Одарич таки здав печатку міськради та виконкому в канцелярію, звідки її вже забрав секретар міськради Віктор Горкун. З цього моменту він почав виконувати обов’язки міського голови.





С.Одарич (ліворуч) та В. Горкун.





Тепер поділюся з вами своїми думками про те, що сьогодні відбувалося.
    Не хочу тут довго й розлого коментувати, чим мені не подобається Одарич: бездумна вирізка зелених насаджень у місті, завищені тарифи на комунальні послуги, відкриття абсолютно не потрібних місту ТРЦ, трирічна практика судових заборон мирних зібрань, дискримінаційні рішення по орендній оплаті за користування майном для різних релігійних громад... Та все ж не це є головним сьогодні, за що гнати міського голову з посади...
Я дивлюсь на це у такому ракурсі: ініціювала відставку мера міста ситуативна більшість - ВО "Батьківщина", КПУ, ПР... Мене дивує така більшість, хоча вона й ситуативна. Невже так важко заглянути в найближче майбутнє і прорахувати, хто керуватиме містом невизначений термін? Керуватиме (за законом) в.о. міського голови, регіонал В.Горкун. Про його здібності, рівень інтелекту, фаховості я просто промовчу. А те, що саме партія регіонів в результаті імпічменту стане повновладним господарем у місті ні в кого не викликає сумніву. Адже Горкун - вірна собачка у "нєудобопомінаємого" С.Тулуба.
    А от якби депутати ініціювали питання відставки мера в одному пакеті з негайним саморозпуском міської ради - то була б зовсім інша справа. Адже у випадку дочасних виборів до міськради навряд чи попали представники ПР у такій кількості, як їх є зараз. І цілком вірогідно, що за "Батьківщиною, ФЗ, Свободою, УДАРом була б більшість.
   Отже, такими бездумними кроками віддавати місто відвертим ворогам, зайдам - регіоналам - це справа невдячна, невірна й негідна.
  Ось такі пиріжки з кропивою, друзі...
                                                                        Усі світлини - сайт "Прочерк"

Немає коментарів:

Дописати коментар