вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Покрова в Черкасах.





Маємо в Черкасах дві парафії Покрови Пресвятої Богородиці - УГКЦ та УАПЦ. У Храмі Покрови УГКЦ храмова служба відбулась о 8-00 і допоки я не маю якоїсь інформації звідти.
   А у Храмі Покрови УАПЦ я відбув святкову службу. Про цей Храм на блозі та й в інших електронних та паперових ресурсах мною вже писано-переписано. Не зважаючи на труднощі, Храм продовжує свою подвижницьку працю. І от на  свято прийшли вірні Храму вклонитися своїй Затупниці, привітати своїх одновірців, побратимів та посестер.
   Привітати прийшли й священнослужителі, панотці інших парафій - о. Борис Бродовський, борець за права чорнобильців (Московський патріархат, до якого ми відносимося з особливим пієтетом))) та о.Петро з УГКЦ.




 По закінченню служби, після проповіді, настоятель Храму, о. Назарій Кучерявий нагородив вірних, яких церква вирішила особливо  відзначити, почесними відзнаками Покрови.


  Цими Знаками були нагороджені і два депутати Черкаської міської ради, які приклали зусиль для вирішення подальшої долі Храму, окремі ветерани українського повстанського руху. Несподівано нагорода дісталась і Вашому дописувачу.

  У другій половині дня привітати однодумців визвався актор Черкаського драматичного театру, співак Юрко Прокопчук. Співав від серця, від душі. Тут були й повстанські пісні, і пісні на слова нашого побратима, поета, патріота, невизнаного переможця минулих парламентських виборів Леоніда Даценка. До речі буде сказано, що позаминулого року, коли Даценко отрмав літературну премію ім.Василя Симоненка за збірку "Янгол з автоматом на плечі", місцевою владою в особі донецького героя Тулуба, було розігнано симоненківський комітет.





   Тож, свято Покрови в Черкасах відбулось. І відбулося воно гідно.

Немає коментарів:

Дописати коментар