вівторок, 8 жовтня 2013 р.

В В'ятрович презентував в Черкасах нову книгу.

 8 жовтня в Черкасах відбулась презентація нової роботи знаного в Україні дослідника визвольного руху, історика Володимира В'ятровича "Історія з грифом "секретно". Українське ХХ століття". Захід було проведено двічі: о 12-00 в конференц-залі інституту "Облагробуд" та о 15-00 в Центральній міській бібліотеці ім.Лесі Українки. До організації презентації долучилась ГО "Воля ХХІ".
     В обох випадках зали були заповнені. На першій презентації переважала аудиторія більш поважного віку, серед яких були й ветерани повстанського руху, зокрема Голова Черкаського відділення Братства ОУН-УПА Віра Борушевська. На другому заході це була переважно студентська молодь.
   На обох заходах ми бачили працівників місцевих черкаських ЗМІ (було й місцеве ТБ - телекомпанія "Вікка", тож чекаємо на висвітлення події в завтрішніх новинах), науковців, громадських діячів, працівників обласного краєзнавчого музею,  словом, зацікавлених людей.
    Володимир Михайлович В'ятрович скомпонував презентацію, як лекцію, яка включила в себе переказ одного з 66-ти розділів - оповідь про життя Олени Вітер . Ця лекція повністю дала  відповідь, чому саме вона носить назву "Історія життя в історії століття. Історія століття в історії життя". Так, саме життєпис Матері Йосифи (в миру - Олени Вітер),  життя якої ( а це майже століття) відобразило героїзм, трагізм, пасіонаризм та подекуди й поневіряння українства протягом ХХ століття.
    По закінченні обох заходів автор відповів на запитання присутніх. Причому, що хочеться підкреслити - відповів фахово, без зайвого менторства та зверхнього відношення до слухача.
   Презентація записувалась на обласне радіо. Пізніш у пана Володимира редактором обласного радіо В. Сакуновим було узято інтерв'ю.
   Словом, дивіться фотозвіт:
Частина І. Конференц-зала "Облагробуду".



До початку все готово.





З В.В'ятровичем приїхала співробітниця Центру досліджень визвольного руху пані Марта Назаркевич.





На передньому плані - ветерани повстанського руху.





Зосереджено слухає берегиня журналістики Черкащини - Ганна Шквар.




Історик, науковець, один з авторів цікавих досліджень з історії Черкащини в роки ІІ світової війни  Сергій Шамара приготував до презентації рецензію на презентовану книгу.




Місцеве ТБ знімає...









В розпалі лекції...










Запитання...




Запитання...




Запитання...




Придбаній книзі - автограф автора!
А за автографом - у чергу. У черзі - актор Черкаського обласного академічного музично-драматичного театра Юрко Прокопчук.








Отаман та берегиня козацтва Холодного Яру, гостинні господарі Дикого Хутору, що біля Дуба Залізняка, Олег та Леся Островські прибули дещо з запізненням, але певна кількість примірників книги для них малася.





Частина ІІ. Бібліотека ім. Лесі Українки.






 Прийшов черкаський історик, краєзнавець Назар Лавріненко.





Тут аудиторія головним чином молода.






Історична думка Черкащини - професори, доктори наук Віталій Масненко, Юрій Присяжнюк, кандидат іст. наук Сергій Шамара.




Автор під час лекції.





Вищезгадана Марта Назаркевич.




Праця змістовна й об'ємна.





Своє запитання ставить громадський діяч Леонід Ємець.





У професора Масненка також є запитання. Фахове.





Запитання ставить працівник обласного краєзнавчого музею.





Професор Присяжнюк дякує за лекцію. Подяка була також фахова.)))




З В.В'ятровичем молодий заст. голови ГО "Воля ХХІ", незламний патріот, вже й жертва репресій регіональної влади Ігор Сичов.










В перерві ми пили каву, гостинно запропоновану в.о. народного депутата (як він себе жартівливо називає) Леонідом Даценком.










З невизнаним владою переможцем минулорічних парламентських виборів Л.Даценком.






  Презентацію в Черкасах закінчено. Ми з Ігорем Сичовим провели гостей до автовокзалу, посадили в маршрутку до Києва.

  Щасливої дороги!
 Тут відео з події.





Немає коментарів:

Дописати коментар