вівторок, 28 січня 2014 р.

Митрополит Іоан- Тулубу й Черняку: якщо ви заради збереження влади готові давати команду на побиття і вбивство людей – вами заволодів диявол



Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан оприлюднив звернення до Черкаської громади. Текст звернення нижче.






Це звернення не має конкретного адресанта, оскільки метою його є звернення до протиборствуючих сторін у загальноукраїнському конфлікті: до нашого Черкаського люду та до представників влади на Черкащині. Найперше, згадаймо, браття, що ми є одної Батьківщини сини та доньки, а найбільше і передусім згадаймо про те, що всі ми маємо свобідний розум, волю і почуття, як і у Нашого Творця і Бога. Не може черкащанин громити будівлі, майно людське і державне, навіть якщо не згодний із нині діючою владою. Не може гострити зброю проти правоохоронців, бо і ті є брати наші. Все накипіле нехай виллється у достойну до образу Божого дію, а саме – в спілкування, у раду між незгодними.
Влада має нарешті почати слухати людей, щоб і люди полишали заступи та кайла, й не кидалися з ними на владу. Міліція нехай також скине з себе образ звірини, з якою в останній час народ її бачить, і поверне собі честь бути захисником народу, який її поставив собі на служіння. Не може правоохоронець знущатися з людини – чи з малої, чи зі старої, адже і на нього буде суд і земний, і Божий. До «Беркуту» хотілося б звернутися, особливо до тих, що приїхали сюди з інших областей: не думайте, що свавіллям над беззахисними ви собі здобудете спокійне життя. Ваші жертви не дадуть вашій совісті спокою тут, а у віці майбутньому за кожну з них дасте відповідь Богові, «…бо суд немилосердний на того, хто не вчинив милосердя. Милосердя бо ставиться вище за суд». (Соборне послання апостола Якова 2:13) Але і земний суд може не забаритися над вами.
Панове голови обласної державної адміністрації та обласної Ради, закликаю також і вас сідати та говорити з людьми і не для того, щоби просто говорити, але щоб почути їх – народ, котрий ви взялися окормляти, вести до кращого життя. Якщо існує людське обурення – прислухайтеся, тоді і вас почують, тому що народ однаково переможе в протистоянні, тож уникніть його. Ні ув’язнення, ні побиття не зупинять прагнення народу до свободи і справедливості. Випробуйте себе – якщо ви заради збереження влади готові давати команду на побиття і вбивство людей – вами заволодів диявол. Бережіться цього, адже за цим іде вічна погибель і нескінченна мука. Якщо заради збереження миру варто відмовитися від влади – відмовтеся. Бо «яка ж користь людині, що добуде весь світ, але душу свою занапастить? Або що дасть людина взамін за душу свою?» (Матв.16:26)
Судді, пробудіть свою совість, щоб судячи ви не дивилися на обличчя, на посади і на гроші, а чинили справедливий суд, щоби люди остаточно не втратили надію на правдивих суддів. Нагадайте собі, що скоро і ви станете перед Богом на Його суд.
Висловлюю солідарність з усіма ув’язненими, схопленими на вулицях Черкас, молюся за їх визволення і шкодую, що не допустили священослужителя нашої церкви у Черкаське СІЗО для їх відвідання.
Давайте, браття, сідати до столу примирення, щоб зберегти життя своїх ближніх, щоб не довести до крайнощів безглуздого братовбивства. Давайте спільно станемо проти провокаторів, що через погроми хотять внести розбрат до міської громади, давайте почнемо перед спілкуванням молитися про наше напоумлення від Бога, і переконаний, що Бог почує нас, напоумить і дасть духа примирення навколо правди.
Сьогодні я благословив усіх священиків нашої церкви на Черкащині щоденно молитися за спасіння народу нашого, на що нас спрямував і Святійший Отець і Патріарх наш Філарет. Кожного ранку в Свято-Троїцькому Соборі лунатиме молебень о 9-15 год. Молебні будуть проходити у всіх храмах Київського Патріархату Черкащини. Моліться вдома у себе, просіть у Бога в дорозі і на роботі бо ми у небезпеці. Але бачачи щиру молитву Господь може і протилежні речі навернути до блага і до правди.
Нехай збереже нас Бог, молитвами Пресвятої Богородиці і всіх святих, що на землі Українській прославилися.
Іоан, митрополит Черкаський і Чигиринський.
                                                                       Джерело сайт "Провінція"

Немає коментарів:

Дописати коментар