середу, 29 січня 2014 р.

Крути. Старосілля. Якщо й міт, то має право на життя!

Сьогодні - День пам'яті героїв Крут. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну.
   На цьому блозі у минулому році вже були матеріали про те, як на Черкащині було віднайдено поховання трьох хлопців - учасників бою під Крутами.
   А от цього року нам відвідати це місце не вдалося. Причина - гострі політичні обставини, зокрема і в Черкасах та погані погодні умови. Тому, пам'ять юних героїв було вшановано мешканцями Старосілля. Про це повідомили о.Василій, який взяв найактивнішу участь у всіх заходах, присвячених крутянам та сільський голова Старосілля В.В.Микитенко.
  На жаль, п.Леонід Удовик надіслав лише пару світлин з заходу. Їх тут і розміщую.


  
Також під час розмови з сільським головою Старосілля я дізнався, що сільська влада готова долучитись до заходів з гідного вшанування юних крутян. Аж до перейменування однієї з вулиць села у вулицю Героїв Крут та перепоховання молодих воїнів зі старого сільського цвинтаря у центр села. Але, як сказав Василь Вікторович, для цього треба бути стовідсотково впевненим у тому, що ці три поховання є насправді похованнями учасників бою під Крутами. Для цього він навіть готовий посприяти з долученням до історичних розвідок науковців-істориків.

Немає коментарів:

Дописати коментар