четвер, 2 травня 2013 р.

Пам'ятні Хрести Героям Крут освячено.

DSCF6936
Учора, 1 травня на старому старосільському цвинтарі, на Городищині, було урочисто освячено могили трьох невідомих юнаків, учасників бою під Крутами.
  Спільну літію було відслужено представниками трьох церков. Це -  Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (УПЦ КП), настоятель місцевого Храму УПЦ КП о. Василій настоятель Храму Покрови УАПЦ о. Назарій, священник УГКЦ о.Юліан Шеремета та ще декілька священників.
   Опісля, на громадянській частині заходу  узяв слово я, де подякував усім тим, хто долучився до благородної справи вшанування пам’яті невідомих юнаків. “Це лісничий Шполянського лісництва Віктор Шквиря, це наші друзі, патріоти із села Геронимівка Петро Крижанівський і Володимир Ковтун, це координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко”. Сам же Л.Даценко у своєму слові наголосив, що хлопці, які віддали життя за Україну, навіть сьогодні зробили велику справу, тому що вони об’єднали нас, представників церков, політичних партій, громадськості. І ця єдність надає переспективу Україні, бо ми знаємо, що українська нація перемагала, коли ми були єдиними.
Також Даценко запропонував встановити у центрі села меморіал на честь загиблих крутян, щоб кожен, хто повз нього буде проходити,згадував справжніх Героїв України.
“Ми будемо добиватись цього”, – наголосив він, бо юне покоління українців повинне виховуватись саме на таких прикладах.
А жителі села пообіцяли добитись переіменування вулиці Будьонного на вулицю Юних Героїв Крут.
“Свого часу це був хутір Діжова, який вщент спалила армія Будьонного, і як знущання тепер те, що від хутора залишилось – одна вулиця, – носить ім’я руйнівника. Тому зробимо усе, щоб переіменувати цю вулицю на вулицю Юних Героїв Крут”, – пообіцяв місцевий активіст і козак Василь Милокост, який прийшов на цвинтар разом із сином Анатолієм, також щирим патріотом.














Відео з події: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L8I5vMuP0a0

Немає коментарів:

Дописати коментар