неділю, 26 травня 2013 р.

Черкаси відсвяткували День героїв.


25 травня в усіх місцях світу, де мешкають українці, було проведено марші у вишиванках. Цьогоріч такі Вишиванкові марші пройшли у  Росії, Польщі, Великій Британії, ба навіть у Мозамбіку.
  У Черкасах Марш розпочався на майдані Б.Хмельницького, пройшов по черкаському Хрещатику і завершився на Театральному майдані, де ГО "Воля ХХІ" провела святкування Дня героїв.


  У вступному слові я коротко розповів про історію започаткування цього свята, як День героїв відзначався до здобуття Україною Незалежности, як він святкується зараз і які перспективи цього Дня у майбутньому. Зазначив, що під час таких святкувань необхідним є поєднання вшанування героїв минулого з героями сьогодення та майбуття, залучати якомога більше молоді, юнацтва. До речі, наше святкування було заплановане на 23 травня, але не відбулося з причини непогоди. А на 23.05 були готові виступити юні пластуни та вихованці Клубу юних моряків. А 25 травня вони вже не змогли узяти участі, позаяк здавали заліки зі стрільби та плавання.

Вшанувати українських героїв - борців за волю України до Черкас приїхав з Києва легендарний Сотник Устим - почесний громадянин Грузії, кавалер ордена Горгасалі Валерій Бобрович.

   Сотник Устим у Черкасах.

Він у своєму виступі наголосив, що головне у боротьбі - не окремо узятий героїзм окремо узятих особистостей, а так зване "бойове братерство", відчуття родини і, звичайно, відчуття щирого патріотизму. "Коли мене запитують, чи я українець, то я зазвичай відповідаю - ні, я не (просто) українець - я маю честь бути українцем!"
      Усі присутні на Театральному майдані з великим теплом у серці та душі прослухали виступ акторів Юрка Прокопчука та Наталки Мамалиги, котрі виконали ряд повстанських та сучасних   патріотичних пісень. У числі виконаних була й пісня, написана на слова нашого щирого друга, невизнаного переможця на виборах до Верховної ради, поета-патріота Леоніда Даценка "Український лев". А п.Наталка зі словами "Знаходитися біля Тараса (на площі встановлений пам'ятник Т.Шевченкові) і не виконати його пісень!" -  заспівала пісню на Кобзареві слова.
  Протягом усієї акції зі звукових колонок звучали "Червона калина", "Лента з лентою", "Реве та стогне..." тощо.










Висловлюємо велику подяку за те, що це свято відбулося, Леоніду Даценкові!



Світлини: Людмила Коваленко.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар