понеділок, 17 квітня 2017 р.

Туреччина закрила протоку Босфор для російського флоту

З 14 квітня і на невизначений термін протоку Босфор закритий для проходу російських бойових кораблів і цивільних суден, що везуть вантаж військового призначення.
Турция закрыла пролив Босфор для российского флота
14 квітня президент Туреччини Реджеп Таійп Ердоган зробив заяву, фактично закриває російський Чорноморський флот в акваторії Чорного моря і відрізати бойові кораблі Росії біля берегів Сирії від найближчих баз.
   Грунтуючись на конвенції Монтре 1936 року, яка регулює судноплавство в протоці Босфор і побоюючись військової небезпеки для Туреччини з боку Росії, Ердоган закрив Босфор для всіх кораблів ВМФ Росії і цивільних судів під російським прапором з вантажем військового призначення.
  Таким чином, знаходяться в Чорному морі кораблі Чорноморського флоту Росії виявилися замкненими в обмеженою акваторії. А що знаходяться біля берегів Сирії кораблі і судна під прапором Росії, в тому числі пошкоджений фрегат "Адмірал Григорович", тепер змушені для будь-якого ремонту, техобслуговування або ротації йти навколо всієї Європи через Середземне море і Атлантику в Балтійське море.
  Цей крок Ердогана явно демонструє дедалі більшу міжнародну ізоляцію Росії в результаті її агресивних дій в Сирії і Україні.
  За посиланням: як флагман ВМС України пройшов протоку Босфор.

Немає коментарів:

Дописати коментар