четвер, 10 травня 2018 р.

На день Матері в Черкасах відзначать найкращих юних літераторів

10 травня 0 15-00 у Черкаському Будинку Вчителя відбудеться літературно-мистецький захід до дня Матері, організований Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України спільно з КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради».
У рамках цього заходу 21 переможець щорічного конкурсу “Роду криниця віща” (школярі та студентська молодь) буде нагороджено памятними подарунками, а також отримають в дарунок колективну збірку кращих творів 75 юних авторів. Усього в конкурсі взяли участь близько 180 дітей із 17 районів області! Вірші, оповідання, есе, казки, образки та ін. — і все про любов до рідної землі своїх батьків і пращурів, родинні звичаї і традиції.
Утішно, що серед творів юних авторів розлого були представлені дослідження родинного дерева, записані спогади дідусів і бабусь, осмислено дітьми власне бачення ролі родинної основи у формуванні духовно цілісної особистості, зокрема ролі у цьому процесі батька-матері, діда-баби, пращурів із їхніми родовими моральними законами; проблеми втрати сімейних цінностей. А ще, важливо, — вчергове було виявлено поважний ряд літературно обдарованих дітей, з якими надалі будуть працювати професійні письменники з метою формування їхніх літературних талантів.
Запрошуємо всіх небайдужих на цікавий захід! — закликає поціновувачів художнього слова від імені організаторів заходу депутат обласної ради, поетесса Валентина Коваленко.

Немає коментарів:

Дописати коментар