середу, 13 червня 2018 р.

В УПЦ МП знову лякають: «Прихід Константинополя в Україну законсервує розкол на століття»

                       
В УПЦ МП продовжують нагнітати ситуацію навколо можливого отримання Українською Церквою автокефалії. Зокрема, там попередили, що паралельна юрисдикція в Україні означатиме кінець мріям про Єдину Церкву. Про це пише неофіційний рупор Московського Патріархату так звана “Спілка православних журналістів”.
Прихід Константинополя в Україну, на думку заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП протоієрей Миколи  Данилевича, «законсервує розкол на століття».
«Створення паралельної юрисдикції в Україні означатиме кінець будь-яким мріям про єдність Церкви, – зазначив Данилевич у другому номері журналу “Пастир і паства”. – Прихід Константинополя в Україну законсервує цей юридичний розкол на століття. Тому в цій ситуації, коли наша Церква виступає проти іншої юрисдикції на своїй території, це відбувається не через те, що вона захищає “інтереси Москви”, а тому що ми дійсно бажаємо єдиної Церкви з канонічними підставами. В іншому випадку нас просто надовго поділять, якщо не назавжди».
Нагадаємо, нещодавно відомий український релігієзнавець Юрій Чорноморець спіймав Миколу Данилевича на брехні та маніпуляціях.
Трохи пізніше заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП протоієрея Миколу Данилевича та одного з найбільших меценатів цієї Церкви донецького бізнесмена Віктора Вишневецького внесли до бази “Миротворець”. Їх анкети з’явилися у розділі Чистилище.

Немає коментарів:

Дописати коментар