пʼятницю, 8 червня 2018 р.

“Здолати Росію”

Світлина від Романа Ðœ. Коваля.  Ð¡Ð²Ñ–тлина від Романа Ðœ. Коваля.
На світлині – виступаю в м. Первомайську 17 травня 2018 р.

Фото Олександра Грабенка.
Друзі, важлива для мене подія – сьогодні, 8 червня 2018 р., разом з упорядниками Віктором Рогом та Юрієм Юзичем завершили попередню роботу над рукописом “Здолати Росію”. Вийшло 450 аркушів, отже, у книзі буде десь 585 стор., якщо без світлин, а світлини будуть, і буде їх чимало. Сьогодні або завтра віддаю рукопис коректорові – Надійці Овчарук. Вона в мене дуже “хароша”. Співпрацюю з нею ще з “Багряних жнив Української революції”, тобто від 2005 року. Дуже задоволений нашою співпрацею.
Сподіваюсь, що до дня незалежності книжка вийде. Ось анотація до неї: “Про імперську політику Росії наприкінці 1980-х – на початку 1990-х рр., відродження українського націоналізму, спротив москвофільству, малоросійству і пацифізму, формування образу ворога, про “русофобську” програму дій, відновлення Національно-визвольних змагань, проголошення Української держави та безвідповідальне ставлення до її захисту”.
Ще не вирішив, який обрати епіграф до книжки. Є два варіанти. Друзі, прошу висловитися, який залишити – перший чи другий.
Московщина, все одно яка – царська чи республіканська, абсолютистична чи демократична, – ніколи не дасть Україні того, на що Україна має очевидне право.
Микола МІХНОВСЬКИЙ
Лише коли Україна вкриється синьо-жовтими похиленими стягами із жалобними стрічками, коли пролита кров згуртує українську націю, зможемо сказати: до свободи лишився один крок.
Роман КОВАЛЬ, 1 вересня 1991 р.
Серед світлин – початок змісту книжки. В ній 270 розділів.
З повагою до майбутнього читача
Р. К., Київ, 8 червня 2018 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар