середу, 26 жовтня 2011 р.

Тиск влади на Українську Церкву. ч ІІ. З моєї пошти

   Церква московського патріархату продовжує свою невпинну атаку на українську Церкву. Сьогодні вранці я отримав нове повідомлення від мешканців села Хацьки Черкаського району. Пропоную вам, шановні читачі, ознайомитись з діяльністю  кананічєскай "брігади" у цьому селі..

 
Де знайти правду в Україні? Хто слідкує за виконанням закону в Державі?
Село Хацьки, Черкаського району -  таке ж саме село, як і сотні сіл в Україні. В нашому селі  є школа , фермерське господарство, амбулаторія, тощо. Але цікаво, чому дозволяється порушувати закони нашої держави людям, які знаходяться при владі, а саме -  депутатам яких обирав народ? 
  
Ми навіть уявити не могли, що це торкнеться і працівників освіти. 
    Зовсім недавно колективу вчителів Хацьківської ЗОШ було запропоновано підписати відмову від частини землі, яка належить школі (виготовлені всі документи) на користь релігійної громади. А пропозиція така поступила від депутата Черкаської районної ради  Підгори Ніни Вікторівни ( член партії регіонів), яка також є вчителем Хацьківської школи і має звання «заслужений вчитель України» .
. Тепер щодо релігійної громади Української православної церкви Московського патріархату, на користь якої пропонується відмовитись від частини землі. З’явилась ця громада в 2011 році. Засновниками її є Заіка Галина К. ( голова сільського осередку партії регіонів), Тищенко Катерина А., Ярошенко Галина І., Семенюк Микола А. ( член партії регіонів). Ну і нехай би й існувала собі громада, але ж, з моменту її появи в селі, увесь час виникають конфлікти спричинені громадою УПЦ МП яка немає навіть священика.  .
    Влітку 2011 року вже виник був конфлікт з релігійною громадою Української автокефальної православної церкви, яка існує  в селі близько 15 років з постійним священиком. І вже тоді за підтримки районної влади ( на той час голова Черкаської РДА  Скляров М. М.) пропонувалось відібрати земельну ділянку ( на якій ведеться будівництво Церкви громадою УАПЦ). 
Рішення не знайшло  підтримки сільських депутатів і навіть загальних зборів села, не зважаючи на безпосередній тиск районного депутата Підгори Н. В., депутата Черкаської облради Крота В. (Партія Регіонів), а громада УАПЦ довела законні підстави отримання ділянки під будівництво церкви. Тепер пропонується забрати земельну ділянку від школи. Стало також відомо, що до сільської ради  с. Хацьки подано звернення про надання громаді УПЦ МП земельної ділянки, закріпленої за школою і це питання  буде розглянуте на сесії сільської ради  с. Хацьки 28 жовтня 2011 року.
Прикро стає тоді, коли усвідомлюєш, що до рад різних рівнів приходять люди, які свідомо порушують закони Держави, яку вчать дітей в школі любити. Виникає питання: яку мету має « заслужений вчитель України» Підгора Ніна Вікторівна, в чому проявляється зацікавленість начальника відділу праці і соцзабезпечення при Черкаській облдержадміністрації Склярова Михайла Миколайовича, який про існування села Хацьки дізнався приблизно рік тому, скільки негідників серед сільських депутатів існує, які підтримують протизаконні рішення, хто при владі лобіює такі заходи?
Коли ми намагалися знайти відповіді на ці питання на місцевому рівні, нам чітко дали зрозуміти, що ми можемо поповнити ряди безробітних України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар