понеділок, 12 грудня 2011 р.

На Черкащині будуть стежити за кандидатами у депутати

    Матеріал взято з:   http://gazeta.ua/articles/politics/_na-cherkaschini-budut-stezhiti-za-kandidatami-u-deputati/413762 







 11 грудня у Черкасах відбулися установчі збори обласного громадського Руху "Чесно". Його метою є надати українському виборцю інформацію про ступінь довіри, на який заслуговують кандидати в депутати на виборах 2012 року.
    На Черкащині до ініціативи приєдналися громадська організація "Воля ХХІ", "Просвіта", Українська народна молодь, клуб "Сяючий шлях", "Товариство сприяння місцевому самоврядуванню".
    Щотижня активісти будуть проводити моніторинг місцевої преси, стежити за агітаційною діяльністю майбутніх кандидатів у депутати.
Учасники Руху розробили для кандидатів громадські критерії доброчесності, серед яких, зокрема, такі: незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців; непричетність до корупційних дій; відповідність задекларованих доходів та майна стилю життя; відсутність фактів порушень прав і свобод людини; особисте голосування в парламенті; відвідання не менше 75% засідань
Верховної Ради України.
Спільно з журналістами та громадськими активістами учасники Руху перевірять нинішніх і майбутніх депутатів, які планують балотуватись на Черкащині, щодо відповідності цим критеріям.
Учасники Руху будуть публічно вимагати у політичних сил визнати громадські критерії та не
допустити до участі у виборах тих кандидатів, які їм не відповідатимуть.
Ініціатива "Чесно" планує співпрацювати із Комітетом виборців України на виборах 2012 року.

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_na-cherkaschini-budut-stezhiti-za-kandidatami-u-deputati/413762">Gazeta.ua</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар