четвер, 1 грудня 2011 р.

Черкаси кажуть: "Банду геть!"


 
 1 грудня  виповнюється двадцята річниця з дня проведення Всеукраїнського референдуму, на якому український народ переконливою більшістю голосів підтримав Акт проголошення незалежності України і, по суті, легітимізував  утвердження  України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави.    Але, на жаль, така Україна, про яку мріяли віками українці, не відбулась. За два десятиліття влада, яка приходила до керівництва країною, не насмілилася оголосити проукраїнський шлях розвитку нашої держави.  А те, що робиться в Україні тепер, є нічим іншим, як реваншем українському народові  за «помаранчевий майдан», за масовий спротив фальсифікаціям, за бажання жити цивілізовано, по-європейськи. По всій Україні котиться вал політичних репресій. Запроторено в тюрми лідерів опозиції.
    Сьогоднішня влада «донецьких», котра в Західній, Центральній, Північній  Україні   не сприймалась населенням, тепер вже «дістала» й мешканців Півдня та  Заходу.    Вже понад півмісяця продовжуються протестні  акції в Донецьку.
   В самому серці України, у Черкасах на початку березня цього року лідери місцевих осередків національно-патріотичних політичних партій та громадських організацій  підписали меморандум про   об` єднання в спільну опозиційну раду.   До неї увійшли такі політичні сили, як БЮТ-Б, «Фронт змін», ВО «Свобода», Українська Народна Партія, РУХ, УНА-УНСО, ГО «Воля ХХІ», «Просвіта», Всеукраїнське об`єднання ветеранів, інші.

    За час своєї діяльності опозиційна рада провела десятки заходів та протестних акцій. Остання була присвячена вшануванню пам`яті жертв Голодомору (http://nazarbo.blogspot.com/2011/11/blog-post_27.html), а вже 1 грудня опозиція закликала владу до відповідальності за погіршення соціально-економічного становища українців та придушення прав і свобод в Україні і провела акцію протесту «Банду – геть!». Акція була приурочена до 20-ої річниці референдуму за незалежність Української держави. В ході акції було пройдено смолоскипною ходою від пам’ятника Б. Хмельницькому до пам’ятника Т. Шевченкові. На Театральному майдані відбувся мітинг, на якому виступили лідери обласних організацій ВО "Свобода", УНП, громадських організацій та пересічні громадяни, яких влада вже дістала.
  - Ми голосували за незалежність. Але ж ми голосували не за таку Україну, в якій живемо зараз, - пояснював мету акції голова черкаської міської організації ВО «Свобода» Михайло Вакуленко. – Ми не голосували за такі утиски свободи слова, ми не голосували за те, щоб законно зароблені афганцями, ліквідаторами, чорнобильцями пенсії і зарплати були скасовані. Ми не очікували, що на двадцятому році незалежності України до влади прийде банда. Тому ми говоримо «Банду геть!»
 - Нинішня влада робить з нашої держави державу рабів. Бо нівелюються наші права і свободи, кидають за грати політичних лідерів. Тому сьогодні ми кажемо: «Владну банду геть!» - закликав у гучномовець голова ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.
     Крім державної влади, згадали опозиціонери й місцеву, виступаючи  «За Черкащину без Тулубів і Одаричів», чи як ще почали гукати  - «ОдУричів» (Прізвище міського голови Черкас - Одарич - Н.О.).
 Завершили акцію під спів Гімну України.






                                     
Фото: Олександр Костирко, Назар Обідзінський та http://procherk.info/

Немає коментарів:

Дописати коментар