вівторок, 17 січня 2012 р.

Об'єднана опозиція Черкащини. Січень 2012.

   17 січня відбулось перше в цьому році засідання Ради опозиційних сил Черкащини. На початку засідання було відзначено, що робота ради особливо й не припинялась: наприкінці минулого тижня було віддруковано свіже число газети об"єднаної опозиції "Дзвін"; у понеділок вже відбулась перша цьогорічна прес-конференція для ЗМІ, куди було запрошено представників чорнобильців, які вимагають від влади виконання своїх законних вимог; сьогодні зранку представники опозиційної ради взяли участь у мітингу проти закриття міської дитячої поліклініки №2. На сьогоднішнє засідання були запрошені представники ініціативної групи ошуканих кредитними спілками вкладників. Вони проінформували присутніх про свої проблеми, вимоги, кроки,  вже  зроблені  на шляху досягнення ними очікуваного  результату. Представники опозиції у зверненні до запрошених гостей підкреслили, що їхня відособлена від українського загалу  боротьба - так само, як і боротьба окремо афганців, окремо медпрацівників, окремо освітян, тощо -  не має перспектив на позитивний результат. Тільки консолідовані, спільні дії зможуть задовольнити право усіх українців на гідне життя. А якщо ця влада не в змозі реалізувати такі потреби (до речі, саме це все і декларували сьогоднішні владці, йдучи до влади), то нехай негайно йде геть.
   Одним з питань, винесених на розгляд ради, були підготовчі кроки до узгодження  кандидатів на наступні вибори до Верховної ради України. Хоча, це питання розглядалось в основному тезово, але, як сказав один з членів опозиційної ради Микола Булатецький: "Те, що ми тут не на підвищених тонах, "не матюкаючись один на одного" розглядаємо таке важливе питання - це вже позитивний крок".
   Також було сплановано роботу на найближчий період. Зокрема,  на  21 січня - в день самоспалення на Чернечій горі  в знак протесту проти русифікації України Олекси Гірника - заплановано поїздку до Канева та окреслено план  проведення заходів на День Злуки 22 січня. Крім цього, представник Всеукраїнського об"єднання ветеранів у опозиційній раді Петро Кривдик,  проінформував, що 24-25 січня в Черкасах відбудуться загальноукраїнські збори цієї організації. І з цього приводу було прийняте рішення на найближчій прес-конференції надати слово керівництву ВОВ та представникам опозиційної ради взяти участь у зборах, де привітати українських ветеранів-патріотів та проінформувати їх про дії опозиції на Черкащині.

Немає коментарів:

Дописати коментар