четвер, 19 січня 2012 р.

Зовсім одуріли: Менти в масках лякали автоматами трактористів


Автор Тетяна Воронцова.
Матеріал взято з сайту    http://www.dzvin.org/
Цього року, окрім звичайних новорічних застільних історій, в Червоній Слободі не сходила з вуст ще одна інтригуюча тема -- про озброєний наліт на сільське комунальне підприємство „Агроекологія”. 

Ця абсолютно мирна контора з двома десятками працівників займається вивезенням сміття в селі, обслуговуванням водогону, прибиранням території, ритуальними й іншими побутовими послугами. Як будь-яке КП, „Агроекологія” давно звикла до фінансових перевірок, адже тільки КРУ вивчає комунальну бухгалтерію раз на два роки. Одначе те, що трапилося наприкінці 2011 року більше скидається на захоплення терористами заручників, ніж на перевірку господарської діяльності.

Зранку 28 грудня на підприємство нагрянули автоматники в масках. Махнувши перед ошелешеним директором якимсь документом, нібито рішенням Черкаського апеляційного суду і представившись працівниками УБЕЗу, вони поставили обличчям до стіни всіх трактористів, шоферів, бухгалтерів, які були на роботі, ретельно обшукали їх і замкнули в окремому приміщенні. Їх там тримали мало не до вечора, і навіть в туалет виводили під озброєним конвоєм.

В цей час в бухгалтерії частина правоохоронців пакувала документи. Спочатку вони записували назви документів в протокол, а потім втомились, згромадили всі папки і системні блоки комп’єютерів в мішки і відбули в невідомому напрямку, не залишивши ошелешеним комунальникам навіть копії того документа, на підставі якого вони все це вчудили.

Цікаво, що Червонослобідську сільську раду, яка є засновником підприємства „Агроекологія”, до сьогодні так ніхто й не повідомив, що, власне, намагалась знайти міліція.

„Це комунальне підприємство не фасує наркотики і не складує зброю, тому потреби лякати комунальників автоматами не було жодної, одначе комусь, напевне, було дуже принциповим продемонструвати силу”, - обурюється сільський голова Червоної Слободи Микола Котко.

Він підозрює, що весь цей „цирк на дроті” був розіграний саме для нього, бо має в районі славу „непокірного” сільського голови. Котко не приховує своєї опозиційної партійності і публічно наполягає, що „служить громаді, а не районній владі”. А це в нинішніх політичних умовах справжній виклик районному і обласному керівництву.

Немає коментарів:

Дописати коментар