вівторок, 3 квітня 2012 р.

Звернення активістів громадянського руху «Чесно» на Черкащині до Центральної виборчої комісії




Ми, представники громадянського руху «Чесно» на Черкащині, громадські активісти та експерти з питань організації виборчого процесу, звертаємось до Центральної виборчої комісії з пропозицією. Ми пропонуємо затвердити межі виборчих округів у відповідності до Закону про вибори народних депутатів України, але з дотриманням певних критеріїв здорового глузду та неупередженого підходу.
Так, ми пропонуємо:
Максимально можливо наблизити межі округів до зразку 2002 року. Той варіант округів був випробуваний на практиці і знайшов розуміння у суб’єктів виборчого процесу та членів виборчих комісій, він був зрозумілий і виборцям.
Мінімально вдаватися до включення територій одних і тих самих населених пунктів до різних виборчих округів. Виключенням можуть бути лише Черкаси - місто, якому кількість виборців є завеликою для утворення лише одного округу. 
Врахувати, що максимальна відстань від приміщення для голосування до приміщення окружної виборчої комісій не повинна перевищувати розумні значення.
Не вдаватися до утворення округів, до яких би входили відірвані географічно території, так звані «анклави».
Врахувати, що центр округу може бути створений лише в тому місті, де є в наявності кадровий потенціал для комплектування окружної виборчої комісії.
Не допустити створення округів «під кандидата» або «проти кандидата», про що тепер активно дискутують в області.
Провести процес гласно і відкрито та вказати, якими рекомендаціями чи міркуваннями керуватиметься комісія при визначені меж округів нашої області (для цього в ЦВК є інститут кураторства членів комісії по регіонах).
Для забезпечення максимально справедливого та раціонального утворення виборчих округів, представники громадянського руху «Чесно» на Черкащині готові брати участь в консультаціях з членами ЦВК, бути присутніми на підготовчих нарадах та засіданнях комісії.

Немає коментарів:

Дописати коментар