суботу, 28 квітня 2012 р.

Черкаська опозиція пікетувала «дешевий газ» від влади

27 квітня черкаська об’єднана опозиція вимагала від влади анулювати антиукраїнські харківські угоди, які Президент Віктор Янукович підписав рівно два роки тому.
– Два роки тому Янукович підписав антиукраїнські угоди, здавши стратегічні інтереси України в обмін на дешевий газ. Сьогодні ми не маємо ніякого дешевого газу, але мусимо терпіти ворожий російський флот в Криму. Ми вимагаємо від Президента, щоб він відстоював інтереси України, а не перетворював її на губернію Російської федерації. Ми проти таких угод, які, подібно до історично відомої Чорної ради, кидають нашу країну в «братні» російські обійми. Ми вимагаємо анулювати ці угоди, – виступив координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко.
Його підтримав голова обласної організації партії «За Україну» Віталій Коваль:
– Два роки тому Янукович здав Крим, два тижні тому він зруйнував Андріївський узвіз. Що далі? Які ще українські інтереси і цінності нищитиме нинішній режим? Ми не можемо і не маємо права це терпіти.
Під час акції з ряду наметів «Фронту змін», УНП, «Волі» опозиція роздавала перехожим «антихарківські» листівки, в яких коротко сформулювала свої претензії і вимоги.
Чи то підтримати опозицію, чи прослідкувати, що вона говоритиме проти Президента, вийшов і заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касян.
Чи то підтримати опозицію, чи прослідкувати, що вона говоритиме проти Президента, вийшов і заступник голови Черкаської обласної ради Василь Касян.
Поряд з правими свої намети виставили черкаські соціалісти, які разом з об’єднаною опозицією збирають підписи за відставку міського голови Черкас Сергія Одарича.
– Закликаємо небайдужих жителів міста сказати своє «ні» нинішній владі хамів і поставити свій підпис за відставку Одарича, – обмінявся люб’язностями з соціалістами Леонід Даценко.
– А ми закликаємо сказати «ні» всій антиукраїнській владі! – відповіли на ввічливість правих ліві.
І лише намет комуністів сиротливо стояв віддалік. Послідовники Маркса-Енгельса-Леніна також збирали підписи проти влади, але акцію опозиції і соціалістів чомусь сприйняли,  як ворожу, ніби в Україні є якась інша злочинна влада, проти якої борються тільки комуністи.
Тетяна Воронцова, джерело:  http://procherk.info/news/7-cherkassy/7660-cherkaska-opozitsijapiketuvala-deshevij-gaz-vid-vladi#.T5vYfhweDY8.facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар