середу, 11 квітня 2012 р.

Більшість виборців не голосуватимуть за партію з кандидатами-корупціонерами


Більшість виборців не голосуватимуть за партію з кандидатами-корупціонерами
Більше 20% опитаних також зазначили, що будуть зважати на інформацію про кандидатів, яку надаватиме Рух ЧЕСНО і вона "вплине на їхній вибір".
73,6% громадян не голосуватимуть на майбутніх парламентських виборах за партію, у списку якої будуть кандидати, задіяні у корупційних діях. Такі дані оприлюднив 11 квітня Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва за результатами дослідження, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 30 березня по 4 квітня 2012 року.

Результати опитування також свідчать про досить високу довіру виборців до діяльності громадських організаіцій та їхньої ролі у виборах. Зокрема, 61,1% громадян вважають “потрібною діяльність громадських організацій, які надаватимуть виборцю інформацію про кандидатів у депутати. І 21,3% опитаних зазначили, що будуть зважати на інформацію про кандидатів, яку надаватиме рух ЧЕСНО і вона “вплине на їхній вибір, - зауважила директор ФДІ Ірина Бекешкіна.

Активіст ЧЕСНО Світлана Заліщук повідомила, що “загалом понад 20% громадян дещо знають про створення громадського руху ЧЕСНО, який має на меті оцінку кандидатів у депутати на відповідність певним обраним критеріям (особисте голосування, причетність до корупції та інші), 5% зазначили, що точно знають про цю ініціативу”.

Проведене дослідження також показало, що більше третини виборців вважають найбільш корисною діяльність українських спостерігачів від громадських організацій, понад 40% відзначили роль міжнародних спостерігачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар