понеділок, 28 квітня 2014 р.

Знісши пам'ятник Сагайдачному, росіяни яскраво продемонстрували свої комплекси і ущербність

У Севастополі російські окупанти і їх доморощені гауляйтери демонтували пам'ятник гетьману Петру Сагайдачному, який стояв в бухті Омега. Ініціатором знесення став  самопроголошений в.о. губернатора міста.
    Знесення
пам'ятника українському гетьману-флотоводцеві наочно демонструє старі страхи росіян перед героїзмом українців. Крім того, московські маріонетки оголили психологічний комплекс неповноцінності.
  
Гетьман Петро Конашевич Сагайдачний, організатор численних морських походів і гроза російської орди





Спробую пояснити плюси даного акту вандалізму:
1 ) Інцидент з пам'ятником великому полководцеві говорить про те , що росіяни навіть не знають історії Криму . Ім'я Сагайдачного тісно пов'язане з півостровом і містом Ахтіяр , яке протестантка - німкеня Катерина ІІ  через сторіччя нарекла в грецькій манері Севастополем.   Великий флот Сагайдачного блищав не тільки на Дніпрі , Дунаї , Середземному морі , український флот вже в ті часи домінував на кримському узбережжі. Петро Сагайдачний - випускник славної Острозької академії ( в ті часи в Московії вузів навіть не існувало)  найнезручніший історичний персонаж для російської історії і політикуму , його не можна звинуватити в тому , що він дав присягу цареві , як Мазепа чи Виговський , а потім порушив її. Не можна звинуватити в тому , що він був поганий полководець або флотоводець , що він не стояв на сторожі православ'я , що він був неуком , і навіть не можна перекрутити про нього історію , тому ми і знаємо про цю людину так мало.
( 1605 - козаки Сагайдачного взяли Варну .1608 - захопили Перекопську фортецю , зруйнувавши її .1609 осінь - на 16 чайках увійшли в гирло Дунаю і напали на міста під турецьким протекторатом Ізмаїл , Кілію , Білгород .1615 - (!) На 80 чайках підійшли до Константинополя і на очах турецького султана спалили гавані Мізевіі і Архіоку . Турецький флот наздогнав козаків , але українці перемогли турків і захопили в полон їхнього адмірала ( на той час в Московському царстві про флот навіть не мріяли , тим більше про Чорноморський . Морський військовий флот Запорізької Січі вважався не тільки одним з найсильніших в Європі , а й самим грізним в Чорному морі ) .1616 - Битва на 40 чайках 2000 козаків з турецьким флотом в Дніпро- Бузькому лимані. Перемога козаків і захоплення 15 галер . Після цього похід до Анатолійське узбережжя . Напали на Синоп , захопили фортецю , знищили турецький гарнізон і ескадру . Руйнування Трапезунда .1616 - захоплення Кафи ( Феодосії) - найбільшого невільничого ринку Криму і звільнення тисяч невільників. Знищення чотирнадцятитисячного гарнізону і великої ескадри .1618 . - Козаки увійшли в Стамбул , вбивши 6 тис. солдат ворога , захопили велику кількість полонених і спалили половину міста)

   У той час ні про росіян ( підневільний і слабкий народ називав себе московитами ), ні , природно , про саму Росію ( назва запозичена Петром І  з латини набагато пізніше подвигів Сагайдачного ) мови ще не йшло. Зрозуміло , в Московському царстві в часи розквіту українського козацтва не було не тільки флоту і флотилії , але більшість московитів ( росіян ) у своєму житті навіть ніколи в очі не бачили живого моря.Через сторіччя після славних перемог Сагайдачного , німець по крові з домішкою татарських генів «російський » цар Петро І запросив до Московії голландських майстрів - корабелів для будівлі російського флоту. До слова , тоді й виявиться, що у московитів немає навіть власного прапора. Російським матросам доведеться наспіх вивішувати якісь ганчірки на кораблях , які попалися під руку , таким чином і народився прапор , званий сьогодні багатьма « Аквафреш » - з квітів голландського стягу . Росіяни ще довго після Петра не мали свого національного прапора , тому що триколор вважався в імперії торговим прапором. На початку ХХ століття , в 1907 р. Микола Романов навіть демонстративно покинув виставку в Парижі , обурившись , що французи на честь « росіян» вивісили цю торгову пов'язку. Але , повернемося до імені Сайгайдачного та російських комплексів .2 ) Знесення пам'ятника гетьману деякі росіяни спробували представити в якості помсти за масові зноси бовванів більшовицькому вождю Ульянову в українських містах.
 
По-перше , очевидно , що для росіян калмицький єврей , втопивший їх країну в крові , набагато ближче запорізької вольниці . По-друге , українці сьогодні дійсно очищають свою країну від тисяч ідолів катові , який ніяк не пов'язаний з Україною і є , по суті , окупантом і ворогом України . І , по-третє , вічна казка росіян « про братерську любов » , при знесенні пам'ятника козаку ілюструє справжнє ставлення росіян до українства . В ідеологічному плані - це добре. Все розставляється по своїх місцях. Можна написати і про четвертий момент: росіяни люблять випинати міф про своє « слов'янство » і « духовне православ'я ». Ненависть росіян до слов'янина , захисника православ'я Сагайдачного і любов до калмицького єврея і войовничих безбожників ілюструє , хто дорожче « русскому міру ».3 ) Прибравши з очей геть Сагайдачного , росіяни, можливо, намагалися досягти і таких цілей:а ) Стерти будь-яке нагадування про великого українця , який задовго до росіян був в цьому місті. Росіяни панічно бояться історичної правди , що Український флот на кілька століть давніший російського ; ( N.В. : Козацький флот XVI - XVIII ст.Перша згадка про переможні дії козачого флоту на морі відносяться до 1492 .Крім того , українські флотоводці відзначилися вже в 1635 році і на Балтійському морі проти шведського флоту).б) Викреслити з пам'яті гіркоту поразок московитів від європейських військ гетьмана Сагайдачного і польської шляхти , які поставили на коліна ординців Мініна і Пожарського (до речі , цих « героїв » українці перемагали спільно з армією кримських татар) , завоювавши багато міст Росії (Московського царства) і взявши в облогу Москву. Тоді українці з поляками з політичних міркувань зглянулися над супротивником і не стали руйнувати їх столицю . Упевнений , сьогодні таку поблажливість до ординців українці з поляками навряд чи б підтримали.Таким чином , комплекс неповноцінності росіян від поразки великому гетьману став ще однією причиною знесення пам'ятника .4 ) Користь : деокупація Криму настане дуже скоро , не пізніше весни -осені 2015 року. Однак , вчинок російських окупантів ніхто вже не забуде. Українці отримали моральний карт- бланш не тільки на відновлення і установку своїх пам'ятників при поверненні півострова Україні , а й на знесення усіх пам'ятників тиранам і катам народів Російської імперії. Насамперед , комуністичним злочинцям Леніну і К , німкені Катерині 2 -й , що знищила козацьку вольницю та багато інших. Вожді руцкагаміра є чорними сторінками історії наших земель. Московські царі / генсеки масово знищували кримських татар , українців , греків , навіть самих росіян в прокрустовому ложі Московії.
*****Нагадаю , що пам'ятник українському гетьману Петру Конашевичу - Сагайдачному був встановлений в Севастополі в 2008 році з ініціативи  С. Куніцина, який 
займав тоді пост глави СМДА і віце -адмірала І. Тенюха . Знесення пам'ятника великому полководцеві і державному діячеві , захиснику невільників і простих православних людей - це поведінка дрібних шахраїв , що намагаються приховати правду про минуле. Але , такий руцкімір.
                                                                                         Олег Леусенко,  http://www.livejournal.com/

1 коментар: