суботу, 26 квітня 2014 р.

Черкаський учитель кунг-фу: Частина російського люду зараз ніби сказилася


Десь років 20 тому я познайомився з цікавою людиною. Це - Андрій Андрущенко. Він ще на самому початку 70-х років минулого століття започаткував в Черкасах перші школи східних єдиноборств, школу Йоги. Нині Андрієві Григоровичу вже пішов сьомий десяток років. Тепер він - вчитель-проповідник та наставник школи «Ян Шін Чуен» Гун Фу.
   Я завжди був у страшенному захваті від спілкування з цією людиною, Вчителем. Особливо часто ми зустрічалися наприкінці 90-х - початку 2000-х. Після 2003 року життя внесло певні корективи і я з ним довго не бачився. Хіба що не забував вітати вчасно з Днем народження...
   І ось, останнім часом ми вже декілька разів перетиналися на життєвому шляху.
   Аж раптом у мене виникла ідея: а що ж це таке?!! Поряд живе цікавезна людина, а про нього в Черкасах одні стали підзабувати, а інші й не чули.
  Тож, зазадалегідь домовились про зустріч, запросив з собою молодого журналіста з "Прочерку", мого тезку Назара Вівчарика, узяв з собою фотокамеру й попрямував до чайного будиночку на зустріч з п. Андрієм.
   Тезка ось приготував матеріал. Я його тут викладу. Але вважатиму це лише початком донесення до вас, читачі, перлин мудрості цієї людини.
                                                               *  *  *

 Українців за нинішніх умов врятує самоорганізація. Ще на Майдані пробудилася душа народу. Та прикро буде, якщо хлопці загинули за те, щоб зараз олігархи ділили владу. Про це в інтерв’ю «Прочерку» заявив наставник школи «Ян Шін Чуен» Гун Фу, черкащанин Андрій Андрущенко, що був учителем Володимир Скубаєва, який створив відомий на всю Східну Європу храм «Білий лотос» (Черкаси).

   
За словами Андрія Андрущенка, ще давно він, переймаючи знання від свого вчителя з Китаю, запам’ятав, що слід бути патріотом своєї Батьківщини і протистояти ворогу.
– Хто такий справжній воїн? Це той, хто боїться Бога більше ніж ворога. Бо коли боїшся Бога, соромно за паніку, страх, зраду товаришів і себе. Воїн - це той, хто не боїться заглянути у свій внутрішній світ. Успішний солдат, що вбиває багатьох людей чи знищує техніку - не є воїном. Воїн - той, хто бажає миру і злагоди в суспільстві, але завжди готовий стати на захист цього, – зазначив Андрій Андрущенко.
Він зауважує, що в Росії були його деякі друзі і соратники.
– Але багато послідовників нашого мистецтва разом з частиною російського люду зараз ніби сказилися. Їм ніби зробили укол і вони здуріли. Бо що є брехня і хто батько брехні? Диявол! І якщо люди сприймають брехню за істину, то це хажливе божевілля, – зазначив Андрій Андрущенко.
   Читайте згодом в інтерв’ю Андрія Андрущенка  про кунг-фу, життя та його учня Володимира Скубаєва.

Немає коментарів:

Дописати коментар