пʼятницю, 4 квітня 2014 р.

Зустріч команди тральщика "Черкаси" в Черкасах

Сьогодні на Соборній площі Черкас відбулася зустріч містян з екіпажем тральщика "Черкаси". Розумію, що моряки прийшли на зустріч справжніми героями. Але сам маю особисту думку стосовно подій, що відбулися, зокрема в Криму з Чорноморським флотом України. Не екіпажі суден, а хтось інший, хто стоїть дещо вище за моряків та вояків, здали чималу частину території нашої держави агресору.
Так, розумію, втрачений був би Крим у будь якому випадку - не в силах нині Україні противитись не тільки Росії... Але. Ми що, приречені віддавати без жодного пострілу кожний сантиметр нашої території? Ми не в силах бути захисниками своєї землі? Чому???  "Зелені чоловічки" - це що, об'єкти, заборонені для знищення? Чому їх допустили до тупого блокування військових частин  НАЧЕБТО суверенної держави??? Чому флот не задіяв жодного спротииву??? Приклад того ж "Варягу" кінець-кінцем - не приклад нашим морякам?
     Ну, а зустріли насправді гідно. Моряки отримали грошову винагороду та сувенірну продукцію, але найважливіше — це вдячні та теплі слова від черкащан. Представник будівельної компанії міста вручила одному з членів екіпажу тральщика “Черкаси”, командиру бойової частина, капітану-лейтенанту Сергію Карласу сертифікат від будівельної фірми на двокімнатну квартиру по вулиці Бидгощська площею 70,8 кв м. До речі, це поруч зі мною. Тепер матиму сусіда-героя!
     Чекав на моряків і подарунок від митців Черкащини. З рук заслуженого художника України Олександри Теліженко вони отримали панно зі стародавнього полотна.
   Знаково було і те, що
керівник черкаської “Свободи” Юрій Ботнар вручив хоробрим морякам прапор Холодного Яру з написом “Воля України або смерть” як нагадування про подвиг у Криму.
Люди на площі скандували: «Тральщик Черкаси – герої України!» Діти й дівчата дарували героям «Черкас» квіти. Завершилася зустріч живим спілкуванням моряків із містянами та концертом.
Першою прозвучала пісня групи «Ляпис Трубецкой» «Воины света».
   Ось фото про зустріч:
 




О.Теліженко дарує панно.






Вітав моряків новопризначений голова Черкаської ОДА Ю.Ткаченко.








Вітає Голова Черкаської обласної ради В.Коваленко.
Нардеп Леонід Даценко, як на мою думку, вітав моряків найщиріш. Не лише тому, що він наш побратим...













Микола Булатецький, для декого одіозна фігура на Черкащині, також прийшов вітати героїв.




Вітав екіпаж "Черкас" і місцевий автомайдан.


Так, ми пишаємося ними. Не їх вина...
      А чи пишатимемось і надалі усіма, хто нас здасть? Нас, нашу землю...
















Немає коментарів:

Дописати коментар