понеділок, 28 липня 2014 р.

Громадська рада при Черкаській ОДА дійшла згоди з головою Облдержадміністрації.


28 липня на засіданні громадської ради при Черкаській ОДА та облради громадська рада переконала голову ОДА, що процедура її створення була легітимною. В результаті керівник обладміністрації, Юрій Ткаченко, пообіцяв затвердити склад та положення про громадську раду в той же день. Загальновідомо, що до ції зустрічі протягом півтора місяця склад ради не затверджувався через підозру юристами ОДА у нелегітимності проведення установчих зборів з обрання члені ради.
    Також членам цього консультативно-дорадчого органу вдалося досягти згоди з очільником адміністрації про спростування неправдивої інформації на офіційному сайті держустанови про громраду. Нагадаємо, що на веб-порталі ОДА з’явилася публікація про нібито розкол у громадській раді. Після офіційного звернення громради цю статтю просто видалили з сайту ОДА без будь яких пояснень. При цьому передрукована неправдива інформація з посиланням на першоджерело лишилася без спростування.
В ході перемовин Юрій Олегович дав згоду щодо виділення сервісу на офіційному сайті ОДА для публікацій матеріалів про громаду, які будуть погоджені з громадою та керівництвом ОДА. З цього приводу найближчим часом буде надане офіційне доручення відповідному структурному підрозділу держоргану про загальне напрацювання механізмів такої співпраці.
     Окрім того, на засіданні громрада обрала голів постійних комісій ради та визначилася з термінами напрацювання їх планів та напрямків діяльності до кінця року.
  До речі, мені довірили очолити гуманітарну комісію (Н.О.)
  На наступному засіданні 11 серпня громада має прийняти відповідні рішення і нарешті розпочати свою пряму консультативно-дорадчу функцію.
                                                                                    Інформацію підготовано Сергієм Слиньком.

Немає коментарів:

Дописати коментар