суботу, 12 липня 2014 р.

Іконою, яку передали з Москви терористам на Донбасі, під час Другої Світової освячували фашистське військо

Факт пердачі терористам на Донбасі Тихвинської “ополченної” ікони Божої матері, про  писалося тільки-но вчора, сколихнув громадськість, яка у особі дослідників історії повідала деякі приховані кремлівською пропагандою деталі.
Виявляється, легенда про те, як цей образ на літаку облітав за наказом Сталіна Москву, яку оточили німецькі війська під час  Другої Світової, дійсно не більше ніж історичний анекдот. І до спасіння від загарбників Першопрестольної ця святиня Російської православної церкви не має ані найменшого стосунку.
1181451_original
Навпаки, у “послужному списку” цього беззаперечного витвору іконописного мистецтва є сторінки, м’яко кажучи, протилежного значення.
Справа у тім, коли ранком 9 листопада 1941 року нацисти без єдиного пострілу взяли Тихвин, ікона знаходилася на збереженні не в евакуації у Москві, а там, де їй і належало бути … – у Тихвинськом Богородичному Успенському монастирі.
Через тиждень німці передали її Псковській духовній місії, і наступні два з половиною роки її регулярно використовували, у тому числі і в молебнях в здоров’я фюрера германської наці Адольфа Гітлера (на фото).
1181427_original
У 1944 році ікона разом із відступаючими німцями потрапила в Німеччину, а потім і геть до США – у Чикаго, і лише років 10 тому її нарешті передали в Тихвинський монастир.
70 років тому цією іконою благословляли германську зброю, а сьогодні послідовники Гітлера – Гиркіни-Бородаї, і Володимир Путін, що стоїть за ними, благословляють вже російських нацистів на нові злочини. Втім, не така вже ця ікона чудотворна – Гітлеру, он, не допомогло. І Гиркіна-Бородая чекає та ж доля, – Тихвинськая Божа мати гарантує.
Дивовижна історія, чи не так? – запитує Андрій Плахонін у матеріалі “Ікона нацизму”.

Немає коментарів:

Дописати коментар