четвер, 5 травня 2016 р.

Що покажуть в Черкасах на фестивалі «Сцена людства»?

24 травня у Черкасах – під егідою Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка - стартує ХІ Міжнародний театральний фестиваль «СЦЕНА ЛЮДСТВА».
У програмі фестивалю, вистави якого відбуватимуться у Черкаській обласній філармонії:
24 травня (вівторок), 18.30
Національний академічний театр російської драми  імені Лесі Українки
СІМЕЙНА ВЕЧЕРЯ
(комедія на 2 дії Марка Камолетті)
У той тихий прекрасний вечір ніщо не віщувало бурі. Дружина збиралася їхати, щоб провідати улюблену матусю, чоловік тихенько радів в передчутті швидкої зустрічі з коханкою. Але ось лунає телефонний дзвінок і ... одне слово неправди - це маленька брехня, кілька фраз - великий обман, а підміна понять - це вже, вибачте, захоплююча гра. Як сказала одна з героїнь вистави: «Це гра під назвою «Дружня родина». У неї зазвичай грають після вечері. Всі ніби родичі одних, і в той же час заводять романи з іншими. І потрібно вгадати, хто чий родич, а хто - коханець. І чим більше в тебе коханців, тим більше у тебе очок ».
27 травня (п’ятниця), 18.30
Театр Буркіна-Фасо (Західна Африка)
КАЙБА
(вистава за твором Уілфред Ілбуду)
29 травня (неділя), 17.00
Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса
НОЖІ В КУРЯХ, АБО СПАДОК МІРОШНИКА
(трагедія на 1 дію Девіда Гарровера)
Події у п`єсі розгортаються у сільській місцевості без часових рамок та географічних координат. Орач Вільям та його молода дружина живуть цілком розміреним та буденним життям: пораються на землі, щоб заробити на хліб насущний. Кожен день їхнього життя протікає плавно, кожен день для них схожий на попередній. Та все починає змінюватися, коли ідилію подружжя порушує мірошник Гілберт Горн – самітник, який відмовляється жити за законами сільської общини, одержуючи у відповідь загальну ненависть та осуд. Він не лише стає поміж Вільямом та його молодою жінкою, утворюючи любовний трикутник, але й спонукає дружину орача до самоусвідомлення та пошуку власного Я.
30 травня (понеділок), 18.30
Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка
«ДІВКА. УКРАЇНСЬКА LOVESTORY»
(за мотивами п’єси сучасної української письменниці Віри Маковій “Дівка на відданє”).
Світлана повертається до рідного села, бажаючи знайти вдома сімейний затишок. Проте життя виявляється значно жорстокішим, ніж малювала її уява. Коханий Николай -  не зовсім той хлопець, про якого мріялося. Батько дівчини  уже не перший рік перебуває на заробітках у Росії.  Дядько Світлани Митрофан  здатен на все, аби повністю заволодіти батьковою хатою. Світ Світланиних романтичних мрій і фантазій поволі руйнується. Зрештою, дівчина тікає з-під вінця, потрапляє до ворожок, екстрасенсів, а згодом – і до  психіатричної лікарні. Чим же  закінчиться ця українська LoveStory?..
Ціна квитків від 50 грн.

Телефони для довідок: каса – 36-07-21, адміністратор - 36-07-18

Немає коментарів:

Дописати коментар