понеділок, 9 травня 2016 р.

"Я помню. Я горжусь"

Ну, мля, за Перемогу! Можемо, типу, повторити!
100% людей, які сьогодні напишуть цю фразу - нічого пам'ятати про війну не можуть. Просто з тієї причини, що їх не було на Другій світовій війні. Ну ось так вийшло, що народилися вони через 10-20-30-50 років після війни

А "пам'ятають" вони ту війну за радянськими фільмами і радянським книжкам. І "пишаються" вони, власне, тими ж історіями. Плюс історіями з сотень російських фільмів, знятих в останні 15 років.

Одні назви чого варті: "СМЕРШ", "Заградотряд", "Приречені на війну", і т.д.

І народ у своїй масі вірить - що ось цей актор у нквд-шної формі і є реальний герой війни. І що війна почалася в 1941. І що все на тій війні воювали на стороні німців, а УПА - взагалі командувала Вермахтом. І що Росія сама б виграла. Без Ленд-лізу і будь-чиєї допомоги.

Загалом, повний, пропагандистський набір - який за допомогою кіно і телебачення ми самі впустили в свій будинок. За останні 15 років.

Вони дуже хочуть повторити. Тому що війну вони бачили тільки на екранах телевізорів.

І тому ми повинні пам'ятати факти - капітуляція німецької армії була підписана 7 травня 1945 року. Другий раз - виключно для Сталіна - 8 травня. Ну а свято 9 травня - придуманий вже спеціально - щоб разом з союзниками не відзначати день пам'яті загиблих у Другій світовій війні.

В тій самій, яку СРСР почав як союзник Німеччини.



(На фото - німецькі солдати розглядають підбиті польські танки в фортеці Брест. Сентябрь 1939 року. Польський гарнізон продовжує чинити опір)
                                       


Немає коментарів:

Дописати коментар