понеділок, 31 жовтня 2016 р.

ДІБРІВКА ОБИРАЄ МАЙБУТНЄ

  
Дібрівка, одне із сіл Лисянського району, жителі якого проголосували за входження до Лисянської об’єднаної територіальної громади. З цим вони пов’язують свої надії на поліпшення життя в маленькій громаді, де в останні роки ледве зводять кінці з кінцями. Допомогти у цьому прагненні і словом, і ділом приїхали минулої середи голова райдержадміністрації, депутат облради від ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Володимир Павличук, радник голови обласної ради Наталія Старікова та керівник секретаріату обласної організації ВО «ЧЕРКАЩАНИ» Сергій Любивий. Голова села Іван Невмиваний та місцеві активісти під час зустрічі розповіли про стан справ у громаді, зупинилися на нагальних проблемах і разом із гостями намітили шляхи їх вирішення.
У Дібрівці, де проживає 202 людей, із яких 97 працездатного віку, немає роботи, відсутній магазин. Більшість заробляє на прожиття, вирощуючи на своїх земельних наділах сільськогосподарські культури, доглядаючи домашню живність. Однак молоко, яке завжди поповнювало сімейні бюджети дібрівчан «живими грішми», впало в ціні, і кількість корів різко скоротилася. «Це тому, що Звенигородський сиркомбінат не має тут конкурентів і диктує ціну, яку вигідна лиш йому. 2 гривні 50 копійок за літр молока – це знущання над селянами. При тому, що саме підприємство періодично підвищує ціну на молочну продукцію. А ось у Золотоніському районі, наприклад, здавачам молока платять 4 гривні, а від сільгосппідприємств приймають молоко по 6-7 гривень», - прокоментувала ситуацію Наталія Старікова.
Іван Невмиваний назвав головною проблемою, яка вже «обросла мохом», недобудовану ділянку дороги до села. Щоб її покрити асфальтом, потрібно три мільйони гривень. Ці кошти голова оптимістично пообіцяв віднайти. Бо добротна дорога багато в чому визначає майбутнє села. Тут, за ініціативи земляка, депутата районної ради Дмитра Черкасова створено будівельну компанію, яка почала виробництво гранітної плитки. Налагоджено її поставки в Київ, створено 12 робочих місць. Дмитро Черкасов планує розширення виробничої бази, вкладає кошти в інфраструктуру села. Невдовзі тут, за його участі, відкриють давноочікуваний магазин. А там, дивись, до Дібрівки почне повертатися молодь. «Навіщо блукати світами, коли тут така родюча земля – увіткни палицю і вона пустить коріння. Тільки потрібно створити умови для нормального життя», - такою була спільна думка учасників зустрічі. 
Представники ВО «ЧЕРКАЩАНИ» висловили підтримку громаді у її починаннях і готовність посприяти в реалізації проектів, які вона пропонуватиме. Голова РДА Володимир Павличук разом із черкаськими гостями побували в сільському ФАПі, поцікавилися його роботою і подарували медичні препарати. 
Олександр ЩЕРБАТЮК

Немає коментарів:

Дописати коментар