понеділок, 11 липня 2011 р.

ОБ”ЄДНАНА ОПОЗИЦІЯ ЧЕРКАЩИНИ. ПІДСУМКИ ПОЛІТИЧНОГО СЕЗОНУ.


11 липня у приміщенні Черкаської організації Всеукраїнського об”єднання ветеранів відбулась підсумкова прес-конференція Черкаської опозиційної ради, яка у лютому цього року об”єднала понад десять політичних та громадських організацій області.


Головними „спікерами” заходу стали координатор Опозиційної ради Леонід Даценко та депутат Черкаської міської ради, журналіст Володимир Мамалига. Починаючи прес-конференцію, Л.Даценко відзначив, що нині завершується „політичний сезон”, про що свідчить і нещодавня прес-конференція Президента В.Януковича, і звіт голови Черкаської ОДА С.Тулуба. А відтак, хотілось би підвести підсумки роботи Опозиційної ради, відзначити позитивні моменти цієї роботи, її недоліки та ознайомити наших громадян через ЗМІ з перспективами на майбутнє. Далі Леонід Миколайович акцентував, що, хотіли б ми цього, чи ні, приходиться визнати, що річна діяльність нинішньої обласної і міської влади виявилась провальною. Оголошена С.Тулубом програма „Будуємо нову Черкащину” практично не була виконана. Як і проголошені українською владою реформи виявилися антисоціальними, антинародними.
Об”єднана опозиція стала вагомим фактором в житті Черкащини. Якщо розрізнені, а від того дрібні, дії окремих політсил владою зовсім не помічались, то проведення масштабних акцій об”єднаних політичних та громадських організацій примушують владу рахуватися з такою дійсністю, розуміти, що опозиція у неї є, і вона реальна.
Наша Рада з самого початку її утворення неодноразово зверталась до місцевої влади з пропозицією розпочати діалог і обласний голова озвучував готовність до нього, але поки що це тільки на словах. Остання сесія обласної ради є показником небажання влади йти на діалог. Тож і зараз ми вже вкотре звертаємось: ми до діалогу готові.
Загалом ми вважаємо, що діяльність Опозиційної ради Черкащини повинна послугувати прикладом для дій опозиції в інших регіонах України та й на всеукраїнському рівні.
Про перспективи на майбутнє. По-перше, ми хочемо проанонсувати, що до 20-ї річниці Незалежності України будемо пропонувати владі провести урочисті заходи спільно. Адже ми не є якоюсь антидержавницькою структурою і нехай влада покаже, що вона стоїть на державницьких позиціях, на позиціях патріотизму.
По -друге, поступово наближаються чергові вибори. За час своєї діяльності між представникми політичних та громадських організацій не виникло жодних суперечок, а тому ми сподіваємось, що випрацювання спільних дій на виборах, висунення узгоджених кандидатур буде мати позитивний результат.
У виступі В.Мамалиги було сказано, що за його, як депутата міської ради висновком, і законодавча, і виконавча влада стартувала у виборчій кампанії. Про це говорять і дії влади зі звільнення одного із заступників міського голови Черкас, і те (а це – головне), що політична складова в її діяльності переважує господарчу складову.
Обласною владою досі так і не створено декларовану нею комісію з перегляду комунальних тарифів, обіцяного ремонту доріг дарма чекати. Щодо обіцяних дій влади стосовно незаконної забудови прибережної смуги Дніпра, то дії по знесенню розважального закладу „Робінзон” є лише відволіканням уваги населення від дійсного стану справ у цій царині, адже Царські села з їхніми палацами продовжують стояти, огороджені від пересічних мешканців високими парканами. А в таких закладах, як „Робінзон” доступ до пляжу, берега Дніпра був безперешкодним.
Влада продовжує перерозподіл власності. Так, за вини Голови ОДА Черкаському бюджету перестали приносити поповнення такі великі підприємства, як корпорація „Богдан”, є наміри перепідпорядкувати таку потужну компанію як „Нібулон”. Зараз є наміри аналогічних дій до Косарського спиртзаводу.
І на завершення виступаючими було зазначено, що так і продовжується тиск на місцеві ЗМІ. Починалось це з репресій по відношенню до городищенської районної газети, працівники якої були звільнені і досі не працевлаштовані. Продовжилось діями влади по знищенню телерадіокомпанії „Антена”. І це в той час, коли центральна влада на чолі з Президентом декларує неприпустимість тиску на засоби масової інформації.
Наприкінці прес-конференції її учасники відповіли на окремі запитання журналістів.
Загалом же хочеться відзначити, що ця прес-конференція зібрала чисельну групу працівників місцевих ЗМІ. Тож, можна очікувати відповідного висвітлення цієї події на каналах черкаських телекомпаній та в багатьох газетах області та міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар