вівторок, 11 лютого 2014 р.

Микола Теліженко: "Душею й серцем на Майдані".

Читаю учора  у  фейсбуці на сторінці відомої на Черкащині людини: "Разом з Миколою Теліженком організовуємо мистецький пленер «На барикадах»..."
   І світлина, на якій зображено невідомого мені художника в військовій касці та за мольбертом на тлі колонади стадіону "Динамо".

Ну, думаю, що ж то за інформаціний ляп? Тим паче, що той, хто запостив цю інфу, чудово знає художника... Хоча, цілком розумію, що логічна відповідь на це мене чекає  в такому стилі: "Тож ми з Теліженком лише організовуємо пленер. А на фото може бути будь-який художник...". Телефоную до Миколи Матвійовича, запитую, де він. Отримую відповідь: "В майстерні, працюю, готуюсь до виставки в Києві. Заходь, подивишся закінчені витинанки з "майданівського" циклу".  Поїхав я до майстерні. Підіймаюсь на п'ятий поверх, де знаходиться майстерня, заходжу. Майстер за роботою.
 

     Не встигаю привітатись, як Микола починає розказувати, що на Майдан таки його запрошували, та він пояснив, що зараз не може туди приїхати. Що вже декілька разів по декілька днів там був, що й посьогодні серцем і душею він там. Не впевнений, що зможе там "пленерити" зараз, адже на днях до Києва їде, але головним чином - готуватись до виставки в Центральному будинку художника, присвяченої 200-річному ювілею Т.Г.Шевченка. Туди майстер витинанки везе декілька творів своїх та вишиту картину дружини, Заслуженого художника України Олександри Теліженко.





Дружина художника, також художниця. Заслужена!









На жаль твори, що поїдуть до Києва, вже були запаковані, тому я їх зазнімкувати не зміг. Але маю можливість познайомити вас з однією з робіт майстрині вишивки.   А нижче - результат моїх відвідин майстерні Художника:

Цикл про Майдан. Автор ще не знає загальної назви циклу.



































        В майстерні...











Преса...






Недовершено...










Шевченкініана продовжується...


1 коментар: