суботу, 8 лютого 2014 р.

Суд у Черкасах забороняє зустрічі нардепів з громадою.

   Тож, розпочну з того, що сьогодні, у суботу, 8-го лютого о 12-00, в Черкасах, на Соборному майдані планувалося народне віче. Заплановане відбулось. Хоча, я б назвав це зібранням патріотично налаштованого активу Черкас. На зустріч до цього активу (який зібрався  кількістю в декілька сотень чоловік) прийшли народний депутат України Леонід Даценко, депутати Черкаської обласної ради Наталія Старікова, Юрій Громовський, представники Народної ради Черкащини, загалом - патріотична спільнота.
   Яскравим елементом початку зібрання стало те, що під час виступу народного депутата, на сцену вийшов судовий виконавець у супроводі міліції, аби проголосити рішення суду щодо заборони проведення мирних зібрань на майданах міста. Проголошення відбулось під багатосотенне "Ганьба!", "Владу геть!", "Конституція!!!". Не солоно хльобаючи, виконавці кривосуддя покинули місце народного зібрання. А пізніш до цього виконавця підійшли представники громади, на чолі з Леонідом Даценком і почали вимагати надати копію судової постанови. На що той відповів, що надати її може лише за згоди зі своїм начальством, а перетелефонувавши до нього (начальства свого) повідомив, що надасть копію цього рішення для ознайомлення з ним, лише за заявою того, хто цього вимагає. На що громада вимогла зачитати постанову тут, на місці. Судовий виконавець це й зробив, під камери репортерів та зайвий час морозячи себе. Хоча температура не давала себе заморозити - було приблизно +2.
  Що характерно, заборона проведення мирних зібрань у постанові стосувалась лише Партії регіонів, Союзу жінок України та Спілки ветеранів. Тож, що стоюється заборони іншим, я, можливо чогось не зрозумів. Чи не дочув...  Кілька сотень людей, не зважали на присутність судових виконавців та автобус з «Беркутом», який висадився біля ОДА, продовжили своє зібрання.
    Тут виступили як нардеп Даценко, так і депутати від опозиції обласної, міської рад, представники Народної ради, активісти Черкас. Головним месіджем виступаючих було донесення до спільноти, що наразі опозиція є не партійним терміном, це - насамперед народна опозиція, це - думка населення про діяльність сьогоднішньої влади, як влади окупаційної, антиукраїнської. Йшлося про те, що першочерговим завданням опозиції (народної!) є відставка голови ОДА Тулуба.
  На завершення зібрання було виконано Славень України.




За півгодини до початку заходу біля будівлі ОДА вже стояв автобус з цими "реб'ятами".






Суди в Україні вже забороняють зустічі народих депутатів з громадськістю?






















 





Як це не дивно, провладний телеканал "Рось" узяв інтерв'ю у Леоніда Даценка. Хоча, трансляція його на каналі - це ще питання...

Немає коментарів:

Дописати коментар