четвер, 20 лютого 2014 р.

Владика Іоан: Мерзенну, безбожну, богохульну владу скорени, а правовірну утверди…


Ці слова з ранішньої молитви найкраще підходять до сьогоднішнього ранку...
Вже і язик не повертається називати владою тих, хто її утримує і прагне будь-що, через людські трупи зберегти її, одночасно занапащуючи свою душу і душі тих, хто виконує злочинні накази – вбивати, калічити людей.
Про мерзенність нинішної влади навряд чи потрібно щось пояснювати в контексті цьогочасних подій на Київському Майдані та прилеглих вулицях – спланована провокація з метою жорстокого, звірячого знищення свободи людської волі, гідності та правди задля збереження власної влади.
Безбожність нинішньої влади доведена також самими справами, адже і Господь сказав: «Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі (Матв. 7:21)». І ще сказав: «Ото, незабаром приходжу, і зо Мною заплата Моя, щоб кожному віддати згідно з ділами його (Матв. 7:21)». Тому судити треба не за словами, а за ділами кожну людину. Ті, котрі звуть себе владою, сповна показали діла, які вони вміють чинити – суцільне зло, брехня, насилля.
Богохульність полягає у запереченні в людині – творінні Божому, дару, даного від Бога – свободи волі. Адже все, що робиться владою тепер – є знищення цієї самої свободи волі людини.
Як підбадьорити людей? Хіба що словами: «А лякливим, і невірним, і мерзенним, і душогубам, і розпусникам, і чарівникам, і ідолянам, і всім неправдомовцям, їхня частина в озері, що горить огнем та сіркою, а це друга смерть!»(Об. 21:8) Не будьмо лякливими, бо боягузи Царства Божого не успадкують, а піддані будуть тій же карі, що і душогуби, і розпусники й інші хулителі Божих заповідей. І навпаки: «Блаженні голодні та спрагнені правди, бо вони наситяться.»(Матв. 5:6) І «Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх.»(Іоана 15:13)
Наприкінці я офіційно заявляю про припинення моєї участі у створенні так званої координаційної ради релігійних організацій при голові Черкаської облдержадміністрації, оскільки не уявляю що можна координувати з цією владою, яка знищує народ.
Нехай збереже нас Бог, молитвами Пресвятої Богородиці і всіх святих, що на землі Українській прославилися.
Митрополит Черкаський і Чигиринський ІОАН
* передрук з сайту Черкаської єпархії УПЦ КП

Немає коментарів:

Дописати коментар