вівторок, 16 вересня 2014 р.

Урядовий кур'єр: Кому вигідна дискредитація батальйону "Черкаси"?

Розміщую цей матеріал, як продовження раніш опублікованого.

  
Заступник Черкаського обласного військового комісара полковник Ігор Яшкін назвав непорозуміння навколо батальйону територіальної оборони «Черкаси», який зараз передислоковано до зони АТО, інформаційною диверсією. Напередодні низка ЗМІ повідомила, буцімто майже весь особовий склад згаданого батальйону написав рапорти про відмову виконувати бойове завдання. Аргумент: батальйон не забезпечили важким озброєнням. Мовляв, «Черкаси» відправили на блокпост під Донецьком, озброївши лише автоматами.
Дещо раніше прес-секретар АТО Олексій Дмитрашківський у одній зі своїх публікацій розкритикував дії бійців батальйону. За його словами, звернувшись до преси, вони порушили закон і поширили військову таємницю, зокрема — про місце свого перебування, місце призначення та наявну військову техніку. Він також пояснив, що людей на той момент просто ще не встигли забезпечити військовою технікою, оскільки вони лише прибули на місце розташування.
Як стало відомо з оприлюднених на прес-конференції в обласному військовому комісаріаті відомостей, бійці, мобілізовані з Черкащини, зараз підпорядковані кільком бригадам Збройних сил України, що мають важке озброєння та бронетехніку. Черкащани виконуватимуть бойові завдання у їхньому складі. На запитання, чи підтверджується факт відмови військовослужбовців батальйону виконувати наказ, Ігор Яшкін заявив, що такого факту не знає. За його словами, військовий комісар Черкаської області Євгеній Курбет нині перебуває в місці розташування батальйону.
Представникам Збройних сил на прес-конференції довелося вислухати також кілька емоційних виступів та звинувачень родичів бійців батальйону. Військові розповіли, що підрозділ повністю забезпечений усім, що передбачено розкладом та нормами (стрілецька зброя, бронежилети, шоломи, медикаменти, провізія, білизна тощо). Також, як запевнили представники військкомату, документи всіх бійців належним чином оформлено. Вони матимуть статус учасника АТО та право на всі передбачені законодавством пільги.
На завершення зустрічі силовики пообіцяли, що надалі належно й оперативно боротимуться з інформаційними диверсіями, адже вигідні вони лише ворогу. Треба пам’ятати, що подібні історії є ефективним інструментом деморалізації не тільки особового складу інших військових підрозділів, а й щойно мобілізованих громадян. 
                                                                                              Роман КИРЕЙ

Немає коментарів:

Дописати коментар