вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Лисий мачо видає звук

                                    
Ця коротка замітка про останньому інтерв'ю «Володимира Великого в масштабі 2: 1». Тут така справа. Зазвичай будь-яка людина тримає на людях певну маску. Чоловіки неодмінно хочуть виглядати могутніми, а жінки - сліпуче красивими. Без публіки, можна бути самим собою, але як тільки виникає глядач - все змінюється. Рембо одягає одяг, що приховує черевце, невеликий шкет - одягає підбори, а жінки - наносять бойове розфарбовування і ретельно підбирають одяг, що приховує те, що не треба і виставляти на показ те, що повинно відвернути увагу від зазначеного вище.
Ще більш серйозно справа йде з тими, чия професія прямо передбачає лицедійство. Ці люди навіть залишаючись наодинці з собою, все одно приховують свою суть під маскою. Кажуть, що таким був Інокентій Смоктуновський. Він завжди грав лише одному йому відому роль і тому, його вважали дивним або добре сидить на відомих препаратах. І тільки одиниці знали, що таким чином він відгороджувався від дійсності, яку він дуже добре бачила і яка його дуже засмучувала.

Але крім митців, такої ж долі схильні політичні діячі найбільшого калібру. Вони постійно грають роль, навіть з власними дружинами або чоловіками і вже тим паче - з дітьми. Це входить у вартість квитка і часто - є важким випробуванням. Найбільш важко доводиться лідерам демократичних держав, де поведінка, мова і навіть міміка, повинна відповідати тим правилам, які там прийняті. Воно і зрозуміло, лідер націй повинен втілювати є ідеального громадянина з бездоганними манерами і звичками. У цьому лідеру допомагають фахівці, які пояснюють зміст слів, рухів і жестів. Вони підбирають найзручніший спосіб для нього і в цій ролі він живе все своє каденцію.

У країнах, де з демократією простіше, а вірніше, де від демократії в наявність тільки вивіска - дещо простіше. Там уже з умовностями майже не церемоняться. Головне - демонструвати бадьорість, сміливість і хамських. Гендерні, расові та політичні нюанси вже нікого особливо не цікавлять і цілі блоки сценічного образу можна легко викинути.

Путін демонструє саме такий тип лідера, і його тупувата неотесаність випирає звідусіль. Причому, це ж не тільки його особисто стосується. Лідер стає камертоном для челяді, і та дуже скоро починає наслідувати своєму босові. Як правило, такі вольності достатньо гладко проходять у країні, а мають негативні наслідки в міжнародних відносинах. Причому, відсутність прийнятих манер, можуть коштувати цілком реальні мільярди доларів. Чи не обережний жест або кинуте слів, може коштувати хорошою частини ВВП країни або навіть мати зовсім катастрофічні наслідки.

Як приклад, можна навести грандіозний скандал, який тільки набирає обертів і верхівки якого ще навіть не видно. Йдеться про тому, що американські спецслужби вирахували хакерської втручання відразу двох груп російських хакерів в електронну переписку Хілларі Клінтон і навіть відстежили приналежність груп. Одна група працює під дахом ФСБ, інша - у відомстві ГРУ. Всі вже в курсі цього скандалу і розуміють, що обом конторам може давати вказівку на злом, тільки одна людина - особисто Путін. Саме в цей час, штати готують пакет заходів і санкцій з цього приводу. Є думка, що вони будуть особливо дорогими і болючими. І це буде ціна путінської сценічного образу.

Наказ на злом - кінець історії. Початок цієї історії було покладено кілька років тому. Тоді Хілларі Клінтон обіймала посаду держсекретаря США і особисто був присутній на одному заході з Путіним. І ось ставний мачо, ІГРУНОВ і балагур, назвав її міс Левінські. Якщо хто забув, під час перебування її чоловіка в другій каденції президента США, трапився секс-скандал президента з Монікою Левінські. І ось Путін, президент величезної країни, дозволив собі відпустити жарт, за яку б'ють харю не відходячи від столу, а скоріше - прямо об стіл. Маленький, підлий чоловічок, показав свою гнилу натуру найганебнішим чином.

Коротше, міс Клінтон тепер йде до посади президента і вона вже точно не забула справжню ублюдочною харю Путіна, а тому - не буде з ним церемонію не секунди. Він це прекрасно розуміє і тому так підіграє супернику Клінтон - Трампу. Якщо росіяни думають, що Трамп щось там для Росії зробить - помиляються. Завдання стояло - не пустити Клінтон в президенти, бо тоді - повний капець. Хамуватий дідуган буде опущений рівно на той рівень, на якому завжди перебувала його гнила натура. І за це Росія буде платити мільярди грошей і повну втрату репутації. Ось ціна цього сценічного образу.

Але сьогодні трапився рідкісний випадок, коли на мить зриваються маски навіть з царствених осіб типу Путіна. Останнє інтерв'ю, Путін присвятив критиці США, втім, як завжди. Але в той момент, коли він перейшов до випадів проти американської АНБ, світло в залі згасло і кілька секунд була темрява. Це виглядало як попередження. Наступного разу, після включення світла, Путін може опинитися з діркою в тупий, хоч і лисою голівці.

Але в ці секунди з Путіна злетіла маска і очевидці стверджують, що він пукнув високою, пронизливої ​​нотою. Шкода, в цей момент вимкнувся і радіомкрофон, яка не вихопив цей звук тваринного жаху. Але особа Путіна в один момент показало його справжню сутність. Він постав хто боїться темряви і смерті старим. Перше, що сказав після того, як включилися резервні генератори і живити мікрофон, було: «напевно щось не те сказав». Він вже давно не говорить і робить, і відчуває, що час розплати близький.

Немає коментарів:

Дописати коментар