пʼятницю, 21 жовтня 2016 р.

Юрій Нога

                                                            
Юрій Вікторович Нога
 (народився 22 жовтня 1973 в селі Глибоке Бориспільського району на Київщині — помер 10 квітня 2012 в Борисполі) — український поет, прозаїк, перекладач, журналіст, публіцист, громадський діяч у галузі культури.
   
Мережа творчих та активних людей, з котрими співпрацюють фонд і видавництво «Смолоскип», постала багато в чому саме завдяки зусиллям Юрія, котрий від середини 1990-их і до своєї смерті здійснив близько 100 поїздок у всі більші міста України, знайомлячись щоразу з десятками молодих науковців, митців, поетів, котрі пізніше ставали стипендіатами «Смолоскипа», лауреатами літературного конкурсу «Смолоскипа», учасниками Семінару творчої молоді в Ірпені.
Від самого постання цього семінару в 1995 році Юрій Нога працював у складі його оргкомітету, від початку 2000-них і до 2008 року був директором семінару, а з 2009 року — очолював його Наглядову раду.
Упродовж понад 10 років, Юрій Нога займався організацією відбіркових та фінальних турів поетичного конкурсу «Молоде вино», що відкрив для сучасної української поезії багато нових імен.

Немає коментарів:

Дописати коментар