четвер, 13 жовтня 2016 р.

Вітаємо із Днем захисника України та святом Покрови Пресвятої Богородиці

                                              
Дорогі ДРУЗІ – воїни УПА
та усі славні захисники України!
Дорогий український народе!
Від імені Конгресу Українських Націоналістів щиросердечно вітаю Вас з одним із найвеличніших та найвагоміших свят української нації – християнським святом Покрови Пресвятої Богородиці, а також із 74-ою річницею створення Української Повстанської Армії та Днем українського козацтва! Важливо, що, починаючи з 2014 року, 14-ий день жовтня відзначається вже і на державному рівні як День захисника України. Це ми, українські патріоти, спонукали владу встановити державний статус цього свята.
З історії національно-визвольної боротьби ми знаємо, що український народ, маючи упродовж століть багато ворогів, завжди спирався лише на власні сили та на Божу підтримку. І тією поміччю саме і був завжди Покров Пречистої Діви Марії.
Саме із іменем Богородиці на вустах, звертаючись до неї з особливою молитвою про її заступництво у походах і священному бою за рідну землю, виймали шаблі козацькі полки, йшли в бій Січові Стрільці, воїни УНР та воїни Української Повстанської Армії. Із іменем Богородиці, під її Покровом, відчайдушно боронять Україну і українські відважні воїни сьогодні, відвойовуючи український Донбас від російських окупантів.
Героїчна історія ОУН УПА є величним прикладом жертовного служіння українському народу. З гаслом «Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за неї», – вони впевнено йшли у бій, віддавали своє життя в ім’я Батьківщини, їхню боротьбу нарешті, визнала Українська держава. Кожен із нас відчуває гордість за приналежність до такого народу, який зродив Українську Повстанську Армію.
Наше священне завдання – продовжити справу звитяжців і захистити Україну від російських окупантів. І нехай у цій святій справі заступиться за нас Пресвята Богородиця і нехай допоможе нам непереможний дух і нетлінні дороговкази Героїв ОУН-УПА.
У спільній щирій молитві нині просимо Божої підтримки у боротьбі з ворогами України.
…Радуйся, захисте від ворогів невидимих;
…Радуйся, подвижників сило непереможная;
…Радуйся, бо славу через Тебе ми зодягнулися;
…Радуйся, бо в Тобі запевнення нашої перемоги;
…Радуйся, бо через Тебе вороги згинуть. (Із Акафісту до Богородиці)
Молоді, натхненні і жертовні звитяжці нової української армії, наснажені безсмертними подвигами волелюбних предків, упевнено йдуть на захист рідної землі. Бо немає нічого величнішого і шляхетнішого, ніж стати в обороні рідної матері – України!
Слава Україні! Героям слава!
Степан БРАЦЮНЬ,
Голова Конгресу Українських Націоналістів

Немає коментарів:

Дописати коментар