понеділок, 16 квітня 2018 р.

Організатори мотофестивалю “Тарасова Гора” готуються до 16-річчя і попереджають про “піратську” сторінку фесту у російській соцмережі

Не дивуйтесь, натрапивши в Інтернеті на зображення українського паспорта на ім’я Тарасової Гори Сальвадорівни, народженої 25 травня 2002 року. Влучне жартівливе зображення присвячене 16-річчю одному з найпопулярніших мотофестивалів країни, заснованому Ашотом Арушановим («Сальвадором») – «Тарасовій Горі», що з року в рік проходить на Черкащині. До свого фестивалю байкери ставляться, як до живої істоти й друга – а як відомо, саме у віці 16 років в Україні отримують паспорт…

Засновник мотофестивалю "Тарасова гора" Ашот Арушанов ("Сальвадор")
Цього року «Тарасова Гора» проходитиме з 31 травня по 3 червня. Основне місце базування – база «Світанок», у якому вже зараз усі місця викуплено. Учасники мотофесту починають резервувати місця у сусідніх  готелі «Перлина» та на базах «Дубки», «Лісова хатинка», «Ковчег», «Три ведмеді», «Темп», «Динамо» і «Богдана Хмельницького» – як завжди, з усіх куточків України зберуться тисячі патріотично налаштованих байкeрів.
Детальну програму майбутнього фестивалю буде оприлюднено дещо пізніше, наразі ж його організатори нагадують про те, що їхня сторінка у російській соцмережі «ВКонтакте» не використовується від часу заборони цього ресурсу в Україні. І попереджають, що сторінку «Тарасової Гори» нахабно викрадено росіянами – на базу з готовими на той час 9 тисячами користувачів мережі «присів» тип з Москви, який тепер веде там «Блог кріптоінвєстора».
Організатори мотофестивалю «Тарасова Гора» звернулися до своїх прихильників з наступними словами: «Друзі, відтоді, як ВКонтакте офіційно заборонений в Україні – ми не займаємось нашою групою “Мотофестиваль “Тарасова Гора” в цій мережі. А нещодавно виявилось, що вона вже і не наша, і не група, а “Блог криптоинвестора” з Москви. Ми не хочемо далі розбіратися, як це сталося і повертати її – просто просимо вибачення перед нашими підписниками, що вони попали в групу до шахраїв. Хто ще має доступ до ВК і є в нашій колишній групі – будемо раді, якщо ви відпишетеся від неї! Дякуємо за розуміння!»
У байкeрів та друзів мотофестивалю це звернення викликало досить бурхливу реакцію.
  «Якшо фсб-шники відібрали ВК у його розробника, то чого дивуватися, що відбирають групу? А ви молодці, що повідомили – тепер менше народу буде користуватися цією невдалою пародією на Фейсбук», – дякує Taras Roik
«Ого! Ниче се! Ну и пофиг, давно забил на ВК», – написав Yuri DeepSky.
«Я еще до закрытия свой аккаунт грохнул в КГБешном ВК», – порадів своїй завбачливості Сергей Блинов.
«Я еще за три месяца до официального закрытия перестал пользоваться ВК. И ничуть не жалею», – підтримав його Андрей Орловский.
Разом з тим, користувачі, які вчасно не видалили свої акаунти, заявляють, що російська соцмережа банально привласнила їхні сторінки, заблокувавши їх – очевидно, щоб імітувати хоч якось “припинення” блискавичного розвалу мережі на території України.
«І мою сторінку у ВК зламали. Роботу з неї пропонували з високою зарплатнею», – поскаржилася на сусідську мережу Svetik Efremova  і уточнила:  це сталося після того, як вона перестала  користуватися ВК після заборони, але не видалила акаунт.
«Меня вообще заблокировали. Хотел удалиться, а не дали, уроды», – розповів Anton Bereka.
«Тоже заблокировали. Этому уроду нужна имитация аудитории», – констатує “братське” ставлення сусідів до прав українців Єгор Каратов.
Петро ДОБРО

Немає коментарів:

Дописати коментар