вівторок, 3 квітня 2018 р.

Порошенко посвятив вербу у московського попа, який торік відкривав церкву у «ДНР»

У Вербну неділю Президент України Петро Порошенко «молився за мир в Україні» у маріупольському Соборі Архистратига Михаїла, який належить Українській православній церкві Московського патріархату. Службу Божу та освячення верби там проводив протоієрей Олексій Устименко, який у лютому 2017 року освячував Троїцький собор у підконтрольному російським бойовикам Донецьку.
Сьогодні, 1 квітня, Адміністрація Президента повідомила, що Порошенко розпочав робочу поїздку до Донецької області з відвідування Собору Архистратига Михаїла в Маріуполі.
«Президент України взяв участь у cлужбі Божій та освяченні гілок верби. Глава держави помолився за мир в Україні та поспілкувався з вірянами. Президент зазначив, що з першого дня свого президентства робив, робить і буде робити все для того, щоб на українську землю прийшов мир», - зазначено у повідомленні АП.
У поїздці гаранта супроводжували Міністр оборони України Степан Полторак та Начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко. 
Із відкритої інформації у мережі інтернет відомо, що храм, який сьогодні відвідав Порошенко, належить до УПЦ Московського патріархату. Разом з тим, на світлинах, оприлюднених АП, помітно, що службу Божу проводив протоієрей Олексій Устименко. 
5 лютого 2017 року Олексій Устименко взяв участь в освяченні Троїцького собору у підконтрольному російським бойовикам Донецьку. Відповідна інформація міститься на офіційній сторінці «Михайловского благочинния» та на сайті Донецької єпархії УПЦ (МП).
Нагадаємо, учора СБУ заявила, що розслідує антиукраїнську діяльність Московського патріархату.
Другий посередині на фото - Олексій Устименко

Немає коментарів:

Дописати коментар