середу, 1 червня 2011 р.

В Черкасах з молодих опозиціонерів роблять "дрібних хуліганів".

Сьогодні, 1 червня, о 6-00 ранку працівниками Соснівського РВВС України в Черкаській області затримано вдома і доставлено до райвідділку учасників протестного мітингу, який відбувся в Черкасах 24 травня.



Це двоє молодих хлопців - Сергій Марченко і Ігор Сичов, заступник голови ГО "Воля ХХІ".
Сергій Марченко під час затримання його невідомими в цивільному після закінчення мітингу.

Ігор Сичов під час акції Черкаської опозиції.http://pro-vincia.com.ua/news-h-8151.html

Ми (ваш покірний слуга, журналісти, інші представники опозиційної ради) відвідали Соснівський райвідділок і розпитали чергового та заст. начальника РВ Соснівського УМВС В.Погасія, у зв"язку з чим хлопців було затримано. Зі їхніх слів "ніякого затримання не було, а було запрошення до міліції". А тепер складаються адміністративні протоколи, звинувачено їх у хуліганських діях за ст.173 Кодексу про адміністративні правопорушення (обписування паркану в центрі міста) і пізніш їх буде доставлено до суду.
Додам, що паркан, яким огороджена Соборна площа міста, за словами мера Черкас С.Одарича, сказаними ним на одній з нещодавніх прес-конференцій є поставленим незаконно, як і самі роботи з реконструкції, адже ця площа ще не передана у власнійсть області, а є у власності Черкаської міськради. Немає також ні тех.документації, ні кошторису на проведення цих робіт.
Декілька днів раніш до того ж Соснівського райвідділку було двічі "запрошено" і знято покази з координатора Ради опозиційних сил Черкащини Л.Даценка.
Саме у ці дні у І.Сичова розпочалась сесія, він студент Черкаського держуніверститету.


11:45 Суд розпочався. Закрите засідання. Нікого до залу не пустили.
12:10 Хлопців вивели під конвоєм і повезли в ізолятор тимчасового утримання Придніпровського РВ УМВС. Вирок суду - по 3 доби арешту...
Ні до початку, ні під час судового засідання представники органів юстиції та закону навіть не натякнули недосвідченим хлопцям на їхнє право на адвокатів...

1 коментар:

  1. Кляті мусора! Саме так, бо міліції там не було, там були покидьки здатні на все(навіть протизаконне)що накажуть зверху!

    ВідповістиВидалити