понеділок, 13 червня 2011 р.

Лідера об’єднаної черкаської опозиції викликають до суду

Наталя Писарева, "Дзвін"




На 9 годин у 14 червня до Соснівського районного суду в м.Черкаси викликають координатора Ради опозиційних сил Черкащини Леоніда Даценка.

Як сказано у судовій повістці, опозиціонер фігурує як порушник за ст.185-1 Кодексу України про адміністративні порушення, яка стосується порушення порядку організації та проведення зборів, мітингів, вуличних походів та демонстрацій. Адже нинішня антинародна, антиукраїнська влада боїться публічних виступів громадян, які щодня переконуються у її неспроможності, недієздатності щодо виконання обіцянок «покращення життя вже сьогодні». Наростають протестні настрої, збільшується невдоволення черкащан діями влади. Отож, нинішні владці взяли на озброєння сталінські методи, залякування, тиску, нагнітання загального страху.

«Нещодавно відбули три дні адмінарешту наші молоді колеги з опозиції – Ігор Сичов та Сергій Марченко. Сьогодні через суд тиснуть на мене, нібито за порушення організації та проведення акції протесту 24 травня ц.р. Завтра придумають, що ми займаємося рекетом, забираючи по гривні на дорогу Сергію Тулубу в Харцизськ, післязавтра – скажуть, що ми хотіли насильно захопити приміщення державної установи… Влада продовжує практику політичних переслідувань опозиційних сил та їх лідерів,» - заявив Леонід Даценко, коментуючи свій виклик до суду.

«Щоб відвернути увагу громадськості, зокрема черкащан, від провальної соціально-економічної політики уряду азарових-табачників та місцевої команди «тулубівців», йде пошук «ворогів народу» та залякування опозиції і простих громадян. Таким чином, сама влада демонструє свій переляк діями об’єднаної опозиції, нашою згуртованістю, нашим наступом на захист соціальних, економічних та політичних прав черкащан. Отже, ми на правильному шляху і ніякі переслідування, тиск та залякування не відвернуть об’єднану опозицію Черкащини з нього», - наголосив Леонід Даценко. http://gazetadzvin.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html#more

3 коментарі:

  1. Щойно суд закінчився. Суддею Грабовим визнано відсутність складу злочину за ст. 175, ч.1. Саме ця стаття була вказана в повістці до суду..

    ВідповістиВидалити
  2. Суд відмовився карати лідера черкаської опозиції за протест проти влади
    http://procherk.info/all-news/2809-sud-vidmovivsja-karati-lidera-cherkaskoyi-opozitsiyi-za-protest-proti-vladi

    ВідповістиВидалити