неділю, 19 червня 2011 р.

Україна і 22 червня.



1 вересня 1939 року дві тоталітарні імперії розпочали ІІ світову війну. З 1 вересня 1939 року по 22 червня 1941 року нацистська Німеччина і Радянський союз були фактичними союзниками. В умовах спільних з нацистами дій, 17 вересня 1939 року керівництво СРСР направило майже півмільйонне військо на землі Західної України і Західної Білорусії. Увівши війська до Західної України, СРСР порушив не менше як девять міжнародних угод, і в тому числі про ненапад з Польщею. В результаті цих дій для майже 9 мільйонів українців війна розпочалась вже восени 1939 року.
Ми вважаємо, що для України історично справедливим було б відзначення дня початку війни саме 1 вересня. Та все ж, позаяк 22 червня 1941 року є днем, коли нацистська Німеччина в результаті нападу на СССР почала агресію на територію Великої України (УССР), слід вшанувати пам”ять невинних жертв цієї бійні двох монстрів тоталітаризму, в результаті якої у найбільшій мірі постраждав саме український народ.
У зв”язку з цим, 22 червня Опозиційна рада Черкашини ініціює вшанування жертв ІІ світової війни. В цей день о 19-00 на Пагорбі слави буде відслужено панахиду по загиблим та запалено свічки пам”яті.

Немає коментарів:

Дописати коментар