вівторок, 3 грудня 2013 р.

2 грудня українці, що проживають в Португалії зібралися на масовий мітинг, щоб підтримати Євромайдан

Об 11-50 скайпом:

 Вже втретє українці, що проживають в Португалії зібралися на масовий мітинг, щоб підтримати Євромайдан.
Цього разу, багато українців дізналися про мітинг під посольством України в Португалії з численних повідомлень в португальських ЗМІ про події в Україні, де йшлося і про те, як ці події сприйняла 45-ти тисячна українська громада в Португалії. Заявку про мітинг Спілка українців у Португалії подала відразу після кровавої розправи над студентами 30 листопада на майдані Незалежності в Києві.
Більш, ніж 200 українців зібралися 2 грудня о 18:30 годині під посольством України в Лісабоні, щоб виразити свою солідарність з співвітчизниками в Україні та світі. Постійно слідкуючи за новинами та через прямі контакти з близькими і знайомими, українці в Португалії вирішили таким чином підтримати вимоги Євромайдану про відставку уряду на чолі з Азаровим та імпічмент президента Януковича. Гасло «Україна в ЄС, але без Януковича!» було основним закликом мітингуючих.
Іншим, важливим способом підтримки були інтерв’ю численним журналістам португальських ЗМІ, присутніх на заході, про ситуацію на майдані Незалежності та вимоги революційної України.  Особливо підкреслювався виключно мирний характер нової української революції, наперекір дезінформаційних повідомлень проросійських ЗМІ у світі.
Крім того, було оприлюднене звернення від українських громадських організацій в Португалії до Парламенту Португалії з проханням підтримати українських народ у його прагненні до демократії, та вжиттям санкцій проти вищих осіб української влади, включно із замороженням активів та візових обмежень проти Януковича та його уряду.
На завершення заходу, що тривав близько двох годин, присутні постановили розпочати збір коштів для підтримки Євромайдану в Києві та повторно зібратися під посольством України 5 грудня у четвер.
Прес служба Спілки Українців у Португалії.
http://youtu.be/8G52RD92OMw

Немає коментарів:

Дописати коментар