вівторок, 10 грудня 2013 р.

Черкаський Євромайдан у хурделицю й погіршення політичної погоди.

   Трохи застудився, маю підвищену температуру, макітра не дуже варить. Тому текст узяв з сайту "Дзвін". Світлин ж мої.

Сьогодні черкаський євромайдан густо засипало снігом. Однак на бойовий настрій присутніх на мітингу увечері сотні черкащан це жодним чином не вплинуло. Мабуть, причиною є тривожні зведення зі столиці, де працівники спецпідрозділів розгромили офіс “Батьківщини” і готуються до штурму Майдану. Відповідь черкащан на силу проти столичних побратимів – масовий запис на виїзд до столиці.
“Ми будемо захищати свою свободу, своє право на демократію”, – кажуть євромайданівці Черкас.
До цього зводились і виступи присутніх лідерів черкаської опозиції Максима Булатецького, Максима Полякова, Андрія Кондратенка, Юрія Ботнара, Наталії Старікової. Координатор Ради опозиційних сил Черкащини Леонід Даценко повідомив про нещодавно порушену щодо нього кримінальну справу нібито за антидержавні заклики у його збірці патріотичної поезії, а голова черкаської “Батьківщини” Анатолій Бондаренко оголосив про мобілізацію на єврофронт у Києві.
   До речі, пікетувальники вигнали із площі кількох співробітників міліції у цивільному, які намагались зняти всіх присутніх на відео.
   “Після вашої “оперативної зйомки” в людей починаються проблеми. Ми бачимо, що сьогодні міліція не забезпечує громадський порядок, а навпаки, провокує сутички, а тоді звіряче розправляється із мирними громадянами, – сказав “хронографам Януковича” заступник міського голови Черкас Павло Карась. – До того ж, на якій підставі відеозйомку проводять експерти… вибухотехніки? Ми тут що, маємо очікувати якихось вибухів?”





























Наприкінці мітингу опозиційні лідери призначили чергових на ніч і пішли готуватись до організованого виїзду на єврофронт у Києві.

Немає коментарів:

Дописати коментар